El Consell i els col·legis contraris a la creació del Màster en Llevadoria o en qualsevol altra especialitat infermera

NOTÍCIA WEB

Barcelona, 27 de març de 2023

El Consell i els col·legis contraris a la creació del Màster en Llevadoria o en qualsevol altra especialitat infermera

 

Consell i col·legis defensen la formació EIR com a única via d’especialització.

L’anunci de la possible creació d’un Màster en Llevadoria, fruit de la iniciativa conjunta d’una universitat catalana i una belga, ha trobat l’oposició del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC) i que, tal com informa avui Redacción Médica, ha estat vetada també per la Comisión de Recursos Humanos del Sistema Nacional de Salud del Ministerio de Sanidad.

El Consell i els col·legis d’infermeres –COIB, COIGI, COILL i CODITA– han celebrat també la intenció de Sanidad d’augmentar les places de Formació Sanitària Especialitzada (FSE) i solucionar la manca actual de llevadores; “perquè l’EIR és l’única via d’especialització possible, alhora que pública, i garanteix l’accés a la formació sanitària especialitzada de totes les infermeres, independentment dels seus recursos econòmics”, han explicat fons del Consell que fan extensiu aquest posicionament “a la formació en qualsevol de les especialitats infermeres”.

La mateixa Comissió de Llevadores del CCIIC defineix la manca de llevadores actual com un problema greu que requereix que es prenguin accions de manera urgent per a poder garantir la qualitat assolida en l’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) de les dones, gràcies a la formació i el treball de les llevadores. Un lideratge molt important el de les llevadores també en situacions de no malaltia, amb programes de promoció i prevenció per a les dones, o en els avenços per a la desmedicalització dels processos naturals com ara el part, la lactància o la menopausa.

És per això que, amb l’evidència dels bons resultats obtinguts, la Comissió de Llevadores del Consell d’Infermeres demana que s’acreditin més unitats docents de l’especialitat d’Infermeria Obstètric-Ginecològica per ampliar al màxim les places, alhora per millorar les condicions de les EIR.

 

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.