La prescripció infermera, a Infarma 2023

 El saló, referent del sector farmacèutic, inclou aquesta competència infermera en els espais televisius i les taules d’actualitat del certamen.

El saló Infarma Barcelona 2023, que se celebra entre els dies 14 i 16 de març, combina un intens programa d’activitats i expositiu que ha atret els principals actors del sector, entre ells, les infermeres.

Concretament, aquest mateix matí, la Dra. Glòria Jodar –degana del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC)– ha participat en una de les taules d’actualitat que ha tractat la “Gestió del medicament entre professionals sanitaris: recepta electrònica i sistemes de comunicació”.

Passats els dos primers anys de desplegament de la prescripció infermera amb signatura electrònica pròpia i amb cinc guies validades (Cremades, Diabetis, Ferides, Hipertensió i Ostomies), la degana del Consell ha exposat els principals reptes, superats i pendents, de la incorporació al Sistema Integrat de Recepta Electrònica (SIRE) que, “com a facultatives, encara necessita millores per dotar les infermeres de més autonomia professional”, ha explicat.

La sessió, moderada per Núria Bosch, vicepresidenta del Col·legi Oficial de Farmacèutics (COF) de Barcelona, ha reunit els responsables de les corporacions de les diferents disciplines de salut –Jordi Casas, president del COF Barcelona i president del Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya (CCFC); Antoni Gómez, vicepresident del Col·legi Oficial d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya (COECC); Ricard Parés, president del Consell de Col·legis de Veterinaris de Catalunya (CCOV); I Jaume Sellarès, vicepresident del Col·legi de Metges de Barcelona (COMB)– i el titular de la Direcció General de Professionals de la Salut, Marc Soler.

Prèviament, el 14 de març, Glòria Jodar i Núria Bosch van participar en un dels espais televisius organitzats per Correo Farmaceútico, on la degana del CCIIC va exposar aspectes relacionats amb la prescripció infermera, com ara l’avenç que ha suposat la signatura electrònica i la utilització de totes les eines de seguretat i de gestió clínica que s’integren dins de l’estació clínica de treball (ECAP).

Amb més de 30.000 visitants professionals, 16.000 farmacèutics, 2.500 congressistes i més de 400 laboratoris i empreses expositors, el saló té com a objectiu oferir solucions, presentar novetats, actualitzar coneixements i promoure l’intercanvi d’idees en sector tan estratègic com és el farmacèutic.

Més informació: https://www.infarma.es/

Fotos © Jaume Cosialls i Infarma

Espai televisiu Correo Farmaceútico

VÍDEO https://www.youtube.com/watch?v=aFEukVto_Dc

NOTÍCIA https://www.diariomedico.com/farmacia/profesion/receta-electronica-util-falta-de-planes-de-contingencia-agiles-y-canales-de-comunicacion.html

 

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.