El Consell de Col·legis d’Infermeres defensa que l’exigència del coneixement del català és una “condició inexcusable”

El Consell de Col·legis d’Infermeres defensa que l’exigència del coneixement del català és una “condició inexcusable”

ACN Barcelona – El Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC) defensa que l’exigència del coneixement del català és una “condició inexcusable” per les professionals, tinguin la llengua catalana com a pròpia o no.

Ho ha expressat la seva degana, Glòria Jodar, a través d’una carta oberta com a reacció al vídeo difós per una infermera de l’hospital Vall d’Hebron en què critica que es demani el nivell C de català per superar les oposicions.

Jodar demana “respecte i predisposició” pel seu aprenentatge, afegint que no s’ha de percebre únicament “com a via d’accés a les borses i concursos oposició”. “També és un factor d’excel·lència de la cura infermera i una via de coneixement i integració en la nostra comunitat”, subratlla.

A la carta, la degana parla sobre els drets lingüístics i la pràctica professional, citant el codi deontològic, en el qual els professionals manifesten el seu compromís per proveir cures de salut respectuoses amb els drets i la idiosincràsia de les persones que viuen a la comunitat. Una “excel·lència de les cures” que ha de tenir en compte “la realitat biològica, psicològica, social, cultural i espiritual de les persones”.

“En el cas concret de Catalunya, aquesta singularitat ha de recollir i garantir també els drets lingüístics de les persones a ser ateses en la seva llengua: el català. Un dret que s’estén a tots els nivells, àmbits i fases de la cura infermera, incloses la promoció i informació sobre la seva salut”, afirma Jodar.

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.