Yolanda Lejardi, directora del Pacte Nacional de Salut, i Carme Planas, directora de cures infermeres del sistema de Salut

El Departament de Salut ha anunciat avui els dos nous nomenaments de les infermeres.

El Departament de Salut ha anunciat avui, 22 de febrer, el nomenament de les infermeres Yolanda Lejardi, com a directora del Pacte Nacional per la Salut; i de Carme Planas, que assumirà la Direcció de cures infermeres del sistema de Salut.

La fins ara gerent de l’ICS, Yolanda Lejardi, és diplomada en infermeria el 1996, té el màster en Gestió i Serveis d’Infermeria (UB IL3), el màster en Gestió i Serveis d’Atenció Primària (IL3 UB), el postgrau en Infermeria a l’Atenció Primària (CADI) i ha estat professora associada d’infermeria per la Universitat de Barcelona fins al 2013.

Yiolanda Lejardi va iniciar la carrera assistencial l’any 1996 com a infermera hospitalària a la Fundació Hospital de Mollet i, posteriorment, ha desenvolupat la seva trajectòria professional a l’Institut Català de la Salut com a infermera familiar i comunitària assistencial i, posteriorment, en càrrecs de gestió en diferents centres de l’ICS de Barcelona ciutat i la Gerència Territorial Metropolitana Nord.

L’any 2016, Lejardi va ser la coordinadora de la Secretaria d’Atenció Sanitària i Participació per elaborar i desplegar el Marc de participació ciutadana en salut. L’any 2018 va retornar a l’ICS com a directora d’Atenció Primària i a la Comunitat. L’any 2020, en plena pandèmia, Lejardi també va assumir l’encàrrec puntual de la direcció i coordinació assistencial dels centres socials de caràcter residencial del Departament de Salut, que es trobaven greument afectats pels efectes de la COVID-19 fins a la implantació del pla específic per fer-hi front.

Així mateix, Carme Planas, és diplomada en Infermeria per la Universitat de Barcelona i doctora en Ciències Infermeres. A més, té el Màster Oficial en Lideratge i Gestió dels Serveis d’Infermeria. Actualment, és professora Doctora del Grau en Infermeria de l’Escola Superior de Ciències de la Salut TecnoCampus, centre adscrit a la Universitat Pompeu Fabra.

Planas ha exercit diferents posicions en el sector públic com a infermera assistencial en l’àmbit de les cures intensives i cures coronàries i en el sector residencial com a responsable higienicosanitària. També a estat membre del cos de Salut Pública al Departament de Salut com a coordinadora del Pla Estratègic de la Direcció General de Planificació i Recerca i membre del gabinet de presidència de l’ICS, i integrant de la secretaria tècnica del Consell Assessor de Salut.

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.