– 
English
 – 
en
French
 – 
fr
German
 – 
de
Portuguese
 – 
pt
Russian
 – 
ru
Spanish
 – 
es
Catalan
 – 
ca

El repte de cuidar-se per cuidar: eines d’autoregulació emocional i formació per exercir de forma saludable

AUTOCONEIXEMENT BASAT EN MINDFULNESS, AMB JENNY MOIX
Jenny Moix

La regulació de les pròpies emocions constitueix un aspecte fonamental en el desenvolupament de competències per a l’exercici professional efectiu i el benestar de pacients i professionals. Els principis i la pràctica del mindfulness permeten aquest tipus d’enfocament.

És per això que posem al vostre abast el cursAutoconeixement basat en mindfulness, guiat per Jenny Moix, doctora en Psicologia i professora titular a la UAB, a través del qual ens explica com funcionen la ment i els pensaments. A la foto veieu a Jenny Moix amb un mico. Segons ens explica, el mico simbolitza la ment perquè “els micos salten de branca en branca, com la ment de pensament en pensament”. Així, conèixer i prendre consciència de com funciona la ment ens serà molt útil per aprendre a viure l’aquí i l’ara.

El curs, que és totalment gratuït, consta de 10 càpsules de 10 minuts molt senzilles i pràctiques que es poden realitzar en qualsevol moment.

La salut mental de les infermeres. El repte de cuidar-se per cuidar

La Vocalia d’Infermeria de Salut Mental organitza aquest espai en què conversar sobre què ajuda a estar bé a les persones que pateixen o que estan en risc de patir algun problema de salut mental.

Especialistes en l’atenció a la salut mental i addiccions dels professionals de la salut plantejaran resultats de recerca i explicaran quines intervencions es realitzen des del programa RETORN per cuidar la salut mental de les infermeres.

Ponents:

Toni Calvo. Psicòleg. Director de la Fundació Galatea.

Rosa M. Sánchez. Infermera especialista en salut mental. Infermera referent del programa Retorn.

Moderadora i coordinadora: Sònia Bernad. Infermera especialista en salut mental. Coordinadora de la vocalia del COIB.

Informació relacionada:

MARTA LEGIDO PARLA DE LA SALUT EMOCIONAL DELS VETERINARIS A RÀDIO PIRINEUS SER CATALUNYA

Marta Legido

“Els veterinaris a les zones de muntanya es desplacen de dia i de nit, sovint amb moltes hores de feina i sols, amb dificultats geogràfiques i climàtiques i poden tenir més problemes psicològics i d’estrés”. La nostra companya Marta Legido, vocal del Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya i enllaç del Programa Assís de Fundació Galatea, parla sobre la salut emocional del col·lectiu al programa Pirineus a les 3 de Ràdio Pirineus Ser Catalunya.

Podeu sentir el programa sencer aquí:

Vers una pràctica clínica on s’incloguin espais de reflexió, nou article al bloc de Clínica Galatea

La generació d’espais de reflexió és una pràctica cada cop més consolidada. Aquests punts de trobada són bàsics per aturar-nos a dialogar sobre aspectes relacionats amb la feina i que impacten en nosaltres i en els pacients. El darrer article publicat al bloc de Clínica Galatea aborda els punts més destacats pel que fa a la reflexió a la pràctica clínica.

EL CGCOM PRESENTA ELS RESULTATS DE L’ESTUDI SOBRE LA JORNADA LABORAL I ELS DESCANSOS DELS MIR

roda de premsa

El Consell General de Metges (CGCOM) ha presentat avui els resultats de l’Estudi sobre la jornada laboral i els descansos dels metges residents a l’Estat espanyol, que posa de manifest que la sobrecàrrega laboral sumada a la manca de la son i del descans repercuteix directament en la salut física i mental d’aquests professionals sanitaris.

Com estàs? Avalua la teva salut emocional amb l’App Galatea

T’agradaria avaluar l’estat de la teva salut emocional? Ara pots fer-ho a través del qüestionari que trobaràs en l’App Galatea. És un test senzill que et permetrà fer un control i seguiment del teu estat emocional. En funció dels resultats rebràs suport emocional per part dels nostres professionals experts en atendre professionals de la salut, així com recursos i eines per millorar el teu benestar emocional.

 

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.