L’AIFICC i el CCIIC demanen la revisió de barems d’oposició, la creació de la categoria professional d’infermeria especialista i borses de treball diferenciades

L’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFICC) i el Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC) comuniquen la necessitat de resoldre els casos pendents que afecten les infermeres que van aprovar l’oposició 2018 i es veuen obligades a canviar d’àmbit d’atenció.

L’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFICC) i el Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermeres de Catalunya (CCIIC) van mantenir una reunió, el passat divendres 10 de febrer, amb la directora gerent de l’Institut Català de la Salut (ICS), Yolanda Lejardi. El motiu de la reunió era la valoració de la resolució de la darrera convocatòria d’oposició realitzada i les conseqüències que ha tingut en les infermeres i la mateixa professió.

A la reunió –a la qual van assistir Ester Giménez (infermera familiar i comunitària i presidenta de l’AIFICC) i Glòria Jodar (degana del CCIIC)– es va posar en comú la situació generada i el malestar del col·lectiu pel procediment que, des de la publicació dels barems fins al mateix concurs oposició, no ha tingut en compte l’especialitat ni l’expertesa de les infermeres; la qual cosa ha provocat el trasllat de professionals fora del seu àmbit de treball.

La gerència de l’ICS ha comunicat la intenció d’anar resolent les comissions de servei sol·licitades. Les accions previstes de treball en un futur estan alineades amb les exposades pel Consell de Col.legis i l’AIFiCC. Giménez i Jodar han demanat a la responsable de l’ICS que s’estableixi una via de diàleg entre les corporacions i societats científiques infermeres i que es constitueixin les Borses d’Infermeres per Especialitats.

Foto © Ariadna Creus i Àngel García (Banc d’Imatges Infermeres)

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.