– 
English
 – 
en
French
 – 
fr
German
 – 
de
Portuguese
 – 
pt
Russian
 – 
ru
Spanish
 – 
es
Catalan
 – 
ca

Enquesta estat anímic infermeres de Tarragona

El 85.2% de les infermeres de Tarragona creu que la situació de la infermeria no millorarà

Aquest és un dels resultats d’una enquesta que el Col·legi Oficial d’Infermeres de Tarragona (CODITA) ha passat a les seves més de 4.000 col·legiades ¹. Igualment, fins a un 58.8% de les infermeres tarragonines s’han plantejat treballar en un altre àmbit fora del sistema sanitari.

“Després d’una situació tan complexa com ha estat la pandèmia, ens trobem que un 42.7% de les infermeres es troben estressades, un 37.4% desanimades, un 27.8% frustrades i un 29.7% cremades” relaten  des de CODITA “això explica també que fins a un 58.8% de les infermeres s’hagi plantejat, en algun moment,  deixar de ser-ho”.

De fet, fins a un 33.5% de les infermeres enquestades expressa que ha necessitat ajuda professional per millorar el seu estat emocional, un 28.9% s’ha hagut de medicar i un 16.9% ha agafat la baixa laboral.

Respecte a les seves preocupacions laborals, un 59.9% es mostra bastant i molt preocupada  per la conciliació laboral, un 84.4 % bastant o molt preocupada per l’augment de la càrrega de treball, un 42.3%  bastant o molt preocupada per l’estabilitat laboral, un 61.4% es mostren bastant o molt preocupades perquè els seus comandaments valorin el seu treball, i un 79.1% es mostra bastant o molt preocupada per les seves condicions laborals.

“La professió infermera és bàsicament femenina, un 91.2% de les enquestades son dones, i no ens sorprèn la seva preocupació per temes com la conciliació laboral, o les seves condicions de feina. Com a CODITA expressem la nostra preocupació davant un col·lectiu que cal cuidar molt millor. Tenim una professió infermera esgotada, cansada i desanimada, i cal posar-hi remei perquè les infermeres som garants de la salut de la ciutadania, tenim un paper destacat en la cura, atenció i acompanyament de la població” expliquen des del Col·legi d’Infermeres de Tarragona, per això conclouen “cal que des de les diferents institucions es prenguin mesures per cuidar millor les infermeres” .

Perfil

Son dones un 91.2% de les enquestades. La franja entre els 36 al 56 anys és la majoritària amb un 60.8% de les infermeres, igualment el 54% porta treballant en infermeria entre 16 i 35 anys, un 12.7% menys de 5 anys, un 27.3% entre 5 i 15 anys i només un 6% porta més de 36 anys treballant en la professió.  El 65.6% té contracte fix, un 15% és eventual, i un 19.4% interí.

Els àmbits on més infermeres treballen son l’atenció primària, amb un 27% i l’hospitalari amb un 44.3%, mentre que un 9.2% treballa en l’àmbit sociosanitari, un 5.5% en salut mental, un 1.8% en emergències, un 4.4% en l’àmbit laboral, un 1.8% en gestió i un 0.5% en docència, entre d’altres.

Un 69.3% de les infermeres no té especialitat, mentre que un 6.3% son especialistes en familiar i comunitària (atenció primària), un 1.6% son llevadores, un 3.5% infermeres de salut mental, un 6.1% tenen l’especialitat de geriatria, un 3.3% de laboral, un 2.6% de pediatria i un 6.3% es especialista en cures medico-quirúrgiques.

¹ Resposta de 433 col·legiades

 

Estat emocional de les infermeres de Tarragona

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.