NOU CONSELLER DE SALUT MANEL BALCELLS

Manel Balcells, nou conseller de Salut

Pren possessió en substitució de Josep Maria Argimon.

Els canvis al capdavant del Govern de la Generalitat de Catalunya afecten també la cartera de Salut que, a partir d’aquest dimarts 11 d’octubre, passa a mans de Manel Balcells Díaz.

Manel Balcells (Ripoll, 1958) és llicenciat i doctor en Medicina i Cirurgia. Especialista en Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia i en Medicina de l’Educació Física i l’Esport, es va especialitzar a la Universitat de Montpeller en Biologia i Medicina de l’Esport i és considerat un dels impulsors de la medicina de l’esport a Catalunya.

Davant del nomenament, la degana Glòria Jodar ha posat el Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC) a disposició del nou conseller “per seguir treballant per al benestar de la població, el desenvolupament de la professió infermera i la qualitat del sistema de Salut”.

Manel Balcells ha ocupat el càrrec de director mèdic de l’Hospital de Granollers i, entre el 2006 i el 2010, fou president executiu de Biocat de 2006 al 2010. Distingit amb la Medalla Josep Trueta al Mèrit Sanitari, Balcells és l’actual director del Centre per a la Integració de la Medicina i les Tecnologies Innovadores a Catalunya, comissionat de salut de Leitat, president de la Fundació de Gestió de Sant Pau i membre del consell de Govern del consorci sanitari de Terrassa i de l’Hospital del Mar. Director d’Estratègia i Coordinació del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, des del gener del 2004, i secretari d’Estratègia i Coordinació, des del febrer del 2006; posteriorment, el 2006, va assumir breument el càrrec de conseller d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació.

Manel Balcells substitueix Josep Maria Argimon Pallàs que va ser conseller de Salut des del maig de 2021 i al qual el Consell ha agraït “la gestió al capdavant del departament. Una tasca feixuga i exigent, en un moment molt complicat per a la nostra societat”.

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.