7 d’octubre (e-Jornada): Balanç del primer any d’aplicació de la llei de l’eutanàsia

7 d’octubre (e-Jornada): Balanç del primer any d’aplicació de la llei de l’eutanàsia

El Departament de Salut convoca els professionals del SISCAT implicats en situacions de demanda d’ajuda per morir o interessats en la regulació de la seva aplicació a una sessió formativa.

La jornada telemàtica, que ha estat acreditada pel CCFCPS, tindrà lloc entre les 9 i les 14 hores, en modalitat síncrona en línia.

El primer any d’aplicació de la  Llei orgànica 3/2021, de 24 de març, de regulació de l’eutanàsia serà l’objecte de debat de la jornada organitzada pel Departament del Salut, aquest divendres 7 de maig, entre les 9 i les 14 hores.

La sessió, en modalitat síncrona en línia i adreçada als professionals de la salut del SISCAT que participen o estan interessats en el procés d’ajuda a morir, s’iniciarà amb la benvinguda de Josep Maria Argimon, conseller de Salut; i Azucena Carranzo, directora general d’Ordenació i Regulació Sanitària.

A continuació (9.15h), serà la mateixa Carranzo qui facilitarà el balanç de les dades d’aquest primer any d’aplicació de la llei com a introducció a la primera de les taules (9.30h) que farà un recorregut per la complexitat que ha suposat l’organització del desplegament de la normativa a Catalunya i que comptarà amb les veus de Clara Pareja, subdirectora general d’Ordenació i Qualitat Sanitàries i Farmacèutiques de la Direcció General d’Ordenació i Regulació Sanitària; Assumpta Ricart, gerent de Processos Integrats de Salut del Servei Català de la Salut; Albert Tuca, president de la Comissió de Garantia i Avaluació de Catalunya (Hospital Clínic de Barcelona); Núria Masnou, referent d’eutanàsia de l’ICS- Hospitals de Catalunya (Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta); i Laia Brufau, directora general d’Estratègia, Difusió i Comunicació de Salut del mateix Departament de Salut. Tot seguit, s’obrirà el torn de preguntes moderat per Eva Cabello, cap de l’Oficina de Comunicació de la conselleria.

La segona de les taules (10.45h), que abordarà el desplegament formatiu com a formació continuada per a professionals i en els graus universitaris, comptarà amb la participació de Teresa Sánchez, responsable tècnica de l’àrea de formació continuada de professionals de la Salut a la Subdirecció General d’Ordenació i Desenvolupament Professional; de dos membres del Comitè Pedagògic del Curs de sensibilització i conceptes bàsics sobre l’aplicació de la Llei orgànica de regulació de l’Eutanàsia – Carmen Berbis (infermera a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona) i Oriol Yuguero (metge a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida); i de Jordi Ballesté, pròfessor d’Ètica i Legislació de la Universitat de Lleida. Una exposició oberta al debat i que moderarà Alícia Àvila, subdirectora General d’Ordenació.

La tercera de les taules (11.45h) recollirà les experiències i vivències dels professionals i estarà moderada per Montserrat Gea, directora general de Professionals de la Salut. Les aportacions vindran de la mà de Bernat Carreras, psicòleg clínic de la secció de Psicologia Clínica i de la Salut de l’Institut Clínic de Neurociències; dos membres de la Comissió de Garantia i Avaluació de Catalunya – Albert Planes (metge especialista en MFiC de l’EAP Santa Eugènia de Berga) i Begoña Lemos (treballadora social sanitària de l’Institut Català de la Salut)–; Gema Sáez, infermera gestora de casos al Centre de Salut La Marina; i Maria Queralt Gorgas, cap del servei de Farmàcia de l’Hospital Vall Hebron.

La jornada és gratuïta i cal omplir el següent formulari d’inscripció – https://canalsalut.gencat.cat/ca/forms/activitats-fc-externes-sgodp-fe/jornada-balanc-un-any-aplicacio-de-la-llei-de-eutanasia-a-catalunya/index.html –. Un cop rebuda la sol·licitud i validada la inscripció, els participants rebran un correu electrònic amb l’enllaç per accedir

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.