– 
English
 – 
en
French
 – 
fr
German
 – 
de
Portuguese
 – 
pt
Russian
 – 
ru
Spanish
 – 
es
Catalan
 – 
ca

CAMPANYA DE VACUNACIÓ GRIP- REFORÇ COVID 2022

Us  fem  arribar  la  informació  rebuda  al  Col·legi,  despres de la  webinar del 19 de setembre de 2022,  amb les novetats i indicacions per a la propera campanya de vacunació contra la grip 2022-2023 i l’administració de la dosi de reforç de vacunes contra la Covid-19.

El document amb les recomanacions es troba disponible a:

https://www.sanidad.gob.es/profesionales/saludPublica/prevPromocion/vacunaciones/covid19/vacunasCovid19.htm

Tal i com es va indicar en la formació, les indicacions de vacunació de reforç contra la Covid-19 eren provisionals i podien ser susceptibles de modificacions fins aprovació per al Comissió de Salut Pública (que es va fer ahir i va finalitzar a les 17 hores) . En aquest sentit, informar que hi ha hagut algunes modificacions que s’han incorporat en la presentació per a facilitar la difusió de la informació i la formació als professionals sanitaris que duran a terme la vacunació. Les novetats són (a partir diapositiva 44):

Modificació interval entre antecedents d’infecció per Covid-19 i vacunació: passa a ser en persones de 80 o més anys, persones que viuen en residències i persones immunodeprimides de 3 mesos. En la resta de persones serà de 5 mesos.

S’han incorporat en la presentació les condicions de risc que s’han incorporat en la recomanació de vacunació en menors de 60 anys.

S’ha incorporat la modificació en la priorització de vacunació: es prioritza la vacunació en persones majors de 80 anys i que resideixen en residències. Els professionals no s’han inclòs, però no indica que no es puguin fer.

Tot i això, per operativitzar la vacunació, és important vacunar tot el personal  de residències conjuntament quan es vacuna als residents. La resta de personal sanitari i sociosanitari s’incorporarà a mesura que s’avança en la vacunació.

S’han especificat consideracions ús Evusheld (segona dosi) i interval entre producte i vacunació (sense interval).

D’altra banda, hem rebut algunes consultes que intentem aclarir:

Vacunes per a dosi de reforç en persones no incloses en les recomanacions: s’utilitzaran les dosis disponibles en els centres per a dur a terme la vacunació de dosi de reforç (primer reforç). Caldrà utilitzar primer les dosis disponibles no bivalents.

A mesura que els centres necessitin dosi, s’aniran distribuint les noves vacunes per a utilitzar tant per a primer com per a segon reforç.

Definició de personal sanitari: segons el document, es recomana la vacunació en

También se recomienda la administración de una dosis de recuerdo frente a COVID-19 al personal de los centros, servicios y establecimientos sanitarios, tanto de atención primaria como hospitalaria, pública y privada, personas que trabajan en los servicios de emergencias sanitarias en contacto con pacientes y personal de residencias de mayores o de atención a la discapacidad (haciendo énfasis especialmente en aquel personal en contacto con personas de los grupos de riesgo que se muestran en el Anexo), por su mayor exposición y posibilidad de transmisión a personas altamente vulnerables, y por la necesidad de garantizar el funcionamiento del sistema sanitario y sociosanitario, sobre todo en los momentos de mayor sobrecarga asistencial. Se administrará la dosis de recuerdo al menos 5 meses desde la última dosis de vacuna recibida o desde la última infección.

En aquesta recomanació, quedarien inclosos els farmacèutics d’oficina de farmàcia. En aquest cas, es podran dirigir al seu centre d’atenció primària per a sol·licitar la vacunació.

En el personal que treballa en centres sanitaris, s’inclouen tots els treballadors/treballadors dels centres especificats amb atenció a persones (persones de grups de risc).

La dosi addicional en cas de persones immunodeprimides es considera com a pauta de primovacunació, i per tant s’ha de realitzar amb les vacunes monovalents utilitzades fins ara.

Els centres residencials inclouen: de persones grans, atenció a la persones amb discapacitat i centres sociosanitaris de llarga estada, incloent els de salut mental.

Tal i com es va explicar, és important garantir la màxima seguretat en l’administració de les vacunes (els productes són molt similars externament i cal identificar molt bé les vacunes), així com el correcte registre. Ambdós aspectes són obligatoris.

L’inici de la vacunació, tal i com es va comunicar, serà el dilluns 26 de setembre.

Agraïm a tothom la implicació en aquesta campanya , que estem segures que contribuirà  a millorar la salut de la població.

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.