‘Vacunar no és només punxar’, la campanya del Consell i l’AIFICC per visibilitzar el lideratge de les infermeres al capdavant de la vacunació

Amb més de 14.000.000 de dosis administrades en poc més d’un any, la Infermeria reivindica el seu paper cabdal i l’expertesa necessaris per fer front a l’alta complexitat que s’amaga darrere del procés d’immunització.

Immerses en plena sisena onada i tot just quan fa un any de l’inici de la campanya de vacunació contra la Covid-19, les infermeres i infermers continuen al peu del canó, liderant l’estratègia d’immunització massiva més gran de la història, alhora que global. Amb més de 14.000.000 de primeres, segones i terceres dosis administrades; la Infermeria reivindica el seu paper cabdal i l’expertesa de la professió com a garantia enfront de l’alta complexitat del procés de vacunació.

Amb l’objectiu de visibilitzar i donar a conèixer a la població aquesta competència professional, el Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC), l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFIIC) i els quatre col·legis territorials (COIB, COIGI, COILL i CODITA) han llançat la campanya ‘Vacunar no és només punxar’. La iniciativa preveu l’emissió d’espots publicitaris, entre els dies 17 i 27 de gener, durant els informatius (‘Telenotícies’ migdia, vespre i comarques) dels dos canals de la televisió pública catalana, TV3 i 3/24; en altres programes de màxima audiència com ‘Els Matins’, o ‘Planta Baixa’, tots dos a TV3; en les plataformes digitals de les sis entitats i altres mitjans de comunicació.

 

La campanya, a més d’informar, pretén empoderar les infermeres i infermers en la defensa de les seves atribucions i drets professionals en el camp de la vacunació que el dia d’avui són plenament visibles amb la pandèmia, però no nous.

La Infermeria Familiar i Comunitària és la responsable de les campanyes d’immunització contra la grip, l’hepatitis o qualsevol altra malaltia infecciosa que es desenvolupa en el marc del Sistema de Salut. Una actuació que “no comença ni acaba amb la punxada”, expliquen les infermeres.

La planificació, la logística d’infraestructures i materials, la coordinació de recursos, la manipulació i administració del vaccí o el registre, en són una petita part del procés liderat per la Infermeria que també participa en la identificació dels grups diana de població, avalua la idoneïtat del pacient davant d’un vaccí o un altre i fa el seguiment postvacunal. Un procés que es pot resumir en “la cura integral de la persona i que fa un salt qualitatiu quan traslladem l’actuació a la dimensió comunitària, com a estratègia de salut pública”, explica Estrella Martínez, degana del Consell d’Infermeres.

En aquest sentit, cal destacar “el paper fonamental que han tingut les infermeres i infermers en la promoció i informació de la vacuna contra la Covid-19, una estratègia que s’ha resolt amb el suport massiu de la població i ha refermat els vincles entre les infermeres i la ciutadania. Aquesta corresponsabilitat ha estat el gran èxit de la pandèmia i ha de servir per millorar el model sanitari i retornar la persona al centre de les polítiques de salut”, conclou Martínez.

Els espots publicitaris, amb versions de 30 i de 80 segons, es poden visionar al canal de Youtube del CCIIC.

VACUNAR NO ÉS NOMÉS PUNXAR 80s ©2022 CCIIC – AIFICC

VACUNAR NO ÉS NOMÉS PUNXAR 30s ©2022 CCIIC – AIFICC

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.