Catalunya reconeix el Consell d’Infermeres amb la Creu de Sant Jordi

Estrella Martínez, degana del CCIIC, recull la distinció que diu “neix de l’estima del poble de Catalunya per les seves infermeres”.

Les presidentes dels quatre col·legis catalans –COIB, COIGI, COILL i CODITA– assisteixen a l’acte que honora totes les infermeres i infermers i “la ingent tasca que el CCIIC ha desenvolupat durant tota la situació de pandèmia”.

La pandèmia de la Covid-19 ha posat el focus sobre la infermeria catalana que es revela com a “sostenidora infal·lible d’un sistema de salut assetjat per la crisi sanitària”, va manifestar Estrella Martínez, degana del Consell d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC), minuts abans de rebre la Creu de Sant Jordi 2021, ahir dia 13 de desembre.

L’escenari, el Teatre Municipal de la Cooperativa de Barberà del Vallès, amb una vintena de personalitats i deu entitats guardonades amb el màxim reconeixement que atorga la Generalitat, per haver prestat serveis destacats en defensa de la identitat de Catalunya o pels seus mèrits en el pla cívic i cultural. Celebració presidida pel cap de l’Executiu, Pere Aragonès; i a la qual va assistir una àmplia representació de la infermeria catalana, encapçalada per la mateixa degana, Estrella Martínez, i les quatre presidentes dels col·legis territorials: Paola Galbany del COIB, Alícia Rey del COIGI, Mercè Porté del COILL i Lluïsa Brull del CODITA. Miquel Àngel Calderó i Núria Fabrellas, secretari i tresorera del CCIIC, respectivament; i Glòria Jodar i Miquel Perea, consellers del CCIIC (COIB), completaven la delegació.

La Creu de Sant Jordi, “un homenatge a tothom qui, d’alguna manera, treballa a favor del bé comú” en paraules del president de la Generalitat, ha estat atorgada al Consell d’Infermeres per “la ingent tasca que aquesta corporació de dret públic ha desenvolupat durant tota la situació de pandèmia”.

Martínez ha demanat que “les infermeres acollim aquesta distinció amb orgull i perspectiva de futur perquè honora totes les infermeres i infermers de Catalunya. Un reconeixement que, tot i no solucionar les dificultats que trobem en el nostre dia a dia, en un termini més o menys immediat, és un aparador de la nostra condició essencial i de la nostra capacitat de resiliència, professional i personal. Necessitem el reconeixement de la societat i el dels governs. Si no se’ns valora, difícilment podrem exigir la posició i els recursos i eines que reclamem per desenvolupar la nostra professió infermera amb plenitud”. La degana del Consell també ha tingut paraules d’agraïment per a la ciutadania perquè “som plenament conscients que aquesta Creu de Sant Jordi neix de l’estima del poble de Catalunya per les seves infermeres. Un reconeixement que es nodreix de l’agraïment anònim que ens professeu cada dia les persones que atenem”.

En l’àmbit de la salut, la Creu de Sant Jordi 2021 ha distingit també la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFIC) “per ser un dels pilars de l’estructura assistencial sanitària del país”.

La cerimònia de lliurament ha començat amb l’actuació musical de Joana Serrat i ha estat conduïda per Carme Sansa i Gemma Mengual, totes dues guardonades amb la Creu de Sant Jordi. El cantant d’Els Pets, Lluís Gavaldà, i la futbolista Alèxia Putellas han estat els encarregats de parlar en nom de tots els distingits.

Es pot consultar la llista completa de guardonats al web del Govern

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.