Catalunya reconeix “la ingent tasca” de les infermeres durant la pandèmia, atorgant la Creu de Sant Jordi al Consell

Estrella Martínez, degana del CCIIC, agraeix la distinció perquè “cal visibilitzar la importància de la infermeria, però també cal que els governs transformin els reconeixements en fets perquè desapareguin els topalls que troba la nostra professió per desenvolupar-se en el marc del sistema de salut actual”.

a distinció, un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona o entitat per part de la Generalitat de Catalunya, destaca “la ingent tasca que aquesta corporació de dret públic (CCIIC) ha desenvolupat durant tota la situació de pandèmia”.

La resolució fa menció també a “la defensa de la professió, d’acord amb els interessos i les necessitats dels ciutadans de Catalunya” que fa el Consell “en relació amb l’exercici professional infermer”.

Sobre la notícia –molt ben rebuda per les infermeres i infermers del quatre col·legis catalans (COIB, COIGI, COILL i CODITA), que han liderat la lluita contra la Covid-19 en el seus territoris–, Estrella Martínez, degana del CCIIC, ha puntualitzat que “cal visibilitzar la importància de la infermeria, però també cal que els governs transformin els reconeixements en fets perquè desapareguin els topalls que troba la nostra professió per desenvolupar-se en el marc del sistema de salut actual”.

En total, vint personalitats i deu entitats rebran la Creu de Sant Jordi 2021, distinció que arriba enguany al seu 40è aniversari. Entre els premiats, destacar el guardó a la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària “per ser un dels pilars de l’estructura assistencial sanitària del país”.

L’acte de lliurament es va celebrar el 13 de desembre, a Barberà del Vallès. Es pot consultar la llista completa de guardonats a https://govern.cat/salapremsa/notes-premsa/416175/govern-distingeix-creu-sant-jordi-20-persones-10-entitats

‘INFERMERES RESILIENTS’, EL TESTIMONI DEL CCIIC SOBRE LA PANDÈMIA DE LA COVID-19

El comunicat del Govern precedeix l’estrena avui, del documental ‘Infermeres resilients’, una coproducció del Consell i els quatre col·legis territorials.

L’audiovisual recull les vivències professionals i personals de cinc infermeres: Elena Carrasco, Núria Pagès, Dolors Castells, Esther Rubinat i Yolanda Rodríguez; durant la pandèmia de la Covid-19 i es pot visionar al canal de Youtube de l’entitat.

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.