Infermeria àmbit de coneixement propi

Malgrat que inicialment Infermeria no estava reconeguda com a àmbit de coneixement, finalment i després de les queixes del Consejo General de Enfermería, el Butlletí Oficial de l’Estat va publicar el 29 de setembre de 2021 el Reial Decret que estableix els ensenyaments universitaris i on s’inclou Infermeria com a àmbit de coneixement propi.

Més informació a Diario Enfermero

El Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC) ha celebrat la publicació del ‘Real Decreto 822/2021, de 28 de septiembre, por el que se establece la organización de las enseñanzas universitarias y del procedimiento de aseguramiento de su calidad’ (BOE 233, de 29 de setembre de 2021) que, en la seva redacció final i rectificant el projecte sotmès a exposició pública el passat mes de juny, inclou la Infermeria com a Àmbit del Coneixement.

La reivindicació formulada pel CCIIC i els quatre col·legis catalans –COIB, COIGI, COILL i CODITA–, així com pel Consejo General de la Enfermería (CGE) i les societats científiques de tot l’estat, permetrà la inscripció dels títols universitaris oficials de Grau i de Màster, una de les principals preocupacions del Consell.

Cal destacar que l’esborrany previ eliminava l’ordenació actual estructurada en cinc branques (Arts i Humanitats, Ciències, Ciències de la Salut, Ciències socials i jurídiques i Enginyeria i Arquitectura), establint 28 àmbits de coneixement que ara, en la redacció final, ascendeix a 32.

Estrella Martínez, degana del Consell celebra la modificació perquè “si el projecte legislatiu hagués tirat endavant, les conseqüències traspassarien l’àmbit universitari i hagueren fet molt de mal, no només a la professió, també a la nostra societat”.

Real Decreto 822/2021, de 28 de septiembre, por el que se establece la organización de las enseñanzas universitarias y del procedimiento de aseguramiento de su calidad’ (BOE 233, de 29 de setembre de 2021)

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.