Informació per a la dosi addicional de la vacuna contra la COVID-19

Per què s’administra una dosi addicional a persones ja vacunades contra la COVID-19 amb la pauta completa?

Les vacunes contra la COVID-19 proporcionen una resposta immunitària molt efectiva per fer front al coronavirus. No obstant això, algunes persones, malgrat tenir la pauta de vacunació completa, disminueixen aquesta protecció; és el cas de les persones grans i les persones immunodeprimides, les quals tenen un sistema immunitari més debilitat. Per això, a aquestes persones se’ls administra una dosi addicional de la vacuna.

La vacunació contra la COVID-19 té com a objectiu protegir tota la població del virus per evitar casos de malaltia greu, COVID persistent, ingressos hospitalaris i a les UCI, i morts.

Qui es vacuna amb aquesta dosi addicional?

 • Receptors de trasplantament d’òrgans sòlids.
 • Receptors de trasplantaments de progenitors hematopoètics.
 • Tractament amb fàrmacs anti-CD20.
 • Receptores de teràpies cel·lulars CAR-T.
 • Tractament substitutiu renal.
 • Tractament químic i radioteràpic en els 6 mesos previs per qualsevol indicació.
 • Immunodeficiències primàries.
 • Infecció per VIH amb 200 cel/ml.
 • Fibrosi quística.
 • Síndrome de Down amb 40 anys o més d’edat (persones nascudes l’any 1981 o abans).
 • Tractament immunosupressor.

D’altra banda, les persones grans que viuen en les residències, atès que tenen un sistema immunitari més deprimit, també estan incloses en la dosi de reforç.

Quan temps ha de passar entre la segona dosi i aquesta dosi addicional de la vacuna contra la COVID-19?

Entre ambdues vacunes ha de passar un mínim de 28 dies.

La vacuna de la grip i de la COVID-19 esta contraindicades?

Tant la vacuna de la grip com la de la COVID-19 es poden administrar alhora. La punxada ha de ser en llocs anatòmics diferents.

On puc trobar més informació relacionada amb les evidències científiques que justifiquen la dosi de reforç?

1 Mizrahi B, Lotan R, Kalkstein N, et al. Correlation of SARS-CoV-2 Breakthrough Infections to Time-from-vaccine; Preliminary Study. medRxiv 2021.07.29.21261317; doi: https://doi.org/10.1101/2021.07.29.21261317

2 Goldberg Y, Mandel M, Bar-On YM et al. Waning immunity of the BNT162b2 vaccine: A nationwide study from Israel. medRxiv 2021.08.24.21262423; doi: https://doi.org/10.1101/2021.08.24.21262423

3 Pouwels KB, Pritchard E, Matthews PC et al. Impact of Delta on viral burden and vaccine effectiveness against new SARS-CoV-2 infections in the UK. medRxiv 2021.08.18.21262237; doi: https://doi.org/10.1101/2021.08.18.21262237

4 ECDC. Interim public health considerations for the provision of additional COVID-19 vaccine doses. Technical report, 1 September 2021. Disponible a: https://www.ecdc.europa.eu/en/publications-data/covid-19-public-health-considerations-additional-vaccine-doses

5 Bar-On YM, Goldberg Y, Mandel M. et al. N. Engl. J. Med 2021. https://doi.org/10.1056/NEJMoa2114255

Més informació /CanalSalut

 

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.