– 
English
 – 
en
French
 – 
fr
German
 – 
de
Portuguese
 – 
pt
Russian
 – 
ru
Spanish
 – 
es
Catalan
 – 
ca

Trobada de CODITA amb la Dra. Dolça Cortasa, nova gerent a la Regió Sanitària del Camp de Tarragona

Una representació de l’actual Junta del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona es reunirà presencialment el proper dimecres dia 15 de setembre amb la nova gerent de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona.

La trobada es produeix a petició de la Dra. Dolça Cortasa i des de CODITA s’aprofitarà la reunió per posar sobre la taula alguns dels temes que preocupen al col·lectiu infermer de Tarragona.

Alguns d’aquests temes seran:

  • La poca presència de les infermeres en les taules de decisions tant tècniques com polítiques.  Només un 3% de les infermeres de Tarragona i Terres de l’Ebre ocupen llocs directius i de gestió.
  • Fer front al possible intrusisme d’altres professionals. Especialment, la proposta recent del Departament de Salut que tècnics auxiliars infermers poguessin administrar vacunes. En aquest sentit, CODITA ja es va posicionar contràriament, tot recordant que l’administració de la vacuna contra la COVID-19 per la via intramuscular és competència exclusiva de les infermeres i d’altres especialitats de la salut amb formació universitària, una formació que no tenen els TCAI.
  • La manca d’infermeres. A Catalunya falten 23.000 infermeres; de fet, les ràtios a l’estat espanyol son de 6.09 infermeres per cada 1.000 habitants (a Tarragona la ràtio encara és menor 5.06), mentre que la mitjana europea és de 8 infermeres per cada 1.000 habitants.
  • El reconeixement de la Categoria A, pròpia dels qui tenen un grau universitari. A diferència d’altres professionals de l’Administració Pública, les infermeres, tot i tenir el grau universitari, no poden accedir a la Categoria A.
  • I recuperar el 5% del sou que va ser retallat fa 10 anys per la crisi econòmica.

CODITA agraeix a la nova gerent de la Regió Sanitària de Tarragona que les hagi convocat a la trobada i, tot i que voldran tractar aquests temes que els preocupen, van a la reunió amb esperit de col·laboració, de treball conjunt i obertes a escoltar què els hi proposarà la Dra. Dolça Cortasa

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.