Salut impulsa la vacunació sense cita aquest mes d’agost per augmentar la cobertura poblacional i començar el curs amb la màxima protecció

Les persones majors de 12 anys que vulguin vacunar-se podran anar als centres indicats de 16 h a 20 h

El Departament de Salut continua impulsant estratègies de vacunació per augmentar la cobertura poblacional també en el mes d’agost. A partir d’avui, s’ha obert la possibilitat de vacunar-se sense cita prèvia, als majors de 12 anys, i en horari de 16 a 20 h, en punts de vacunació distribuïts arreu del país. A més, en el cas que sigui necessari serà possible rebre la segona dosi en  punts de vacunació específics establerts arreu del territori. De totes maneres, per contribuir al bon funcionament i organització d’aquests punts, ja que és una tasca molt complexa, es recomana demanar la cita prèvia per internet: https://vacunacovid.catsalut.gencat.cat/

D’aquesta manera, es vol facilitar que la tornada a l’entorn eductiu, escoles, centres de formació i universitats,  i els llocs de treball el mes de setembre sigui més segura, augmentant la cobertura de la vacunació, especialment amb la variant Delta que és molt més transmissible. Si es comença el curs amb lates cobertures vacunals s’espera poder evitar quarantenes i aïllaments que trenquen la presencialitat de les escoles, universitats i centres de treball.

Pel que fa a les dosis de vacunes disponibles, Catalunya ja ha rebut aquesta setmana un total de 496.000 dosis de la vacuna Pfizer i en els pròxims dies arribaran 142.500 dosis de Moderna.

Com ha explicat la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, “la vacunació requereix dues dosis, separades en 3 o 4 setmanes. Si s’inicia ara, al setembre la vacuna ja haurà fet el seu efecte per protegir-nos abans començament del curs o de la tornada a la feina. El millor moment és ara”.

Les darreres dues setmanes s’ha detectat una disminució en el nombre de cites prèvies, i han augmentat les persones que, tot i tenir cita, no es presenten al punt de vacunació.

Actualment a Catalunya hi ha 3.000 nous casos diaris de persones que contrauen la COVID, al voltant de 2000 persones ingressades i 600  pacients a l’UCI, especialment entre els grups d’edat de 30 a 50 anys que encara no han estat vacunats amb la pauta completa, “són els grups d’edat que majoritàriament estan sent ingressats ara a les UCI, i que no tenen la pauta completa de vacunació.  Fem una crida a la vacunació de totes les persones d’aquestes edats encara no vacunades. La vacuna és la millor protecció”, ha explicat Carmen Cabezas.  Cal  continuar complint totes les mesures de protecció recomanades: distància, rentat de mans, mascareta, ventilació d’espais i fer l’aïllament correctament.

Per franges d’edat, el percentatge més baix d’immunitzats amb pauta completa correspon a les persones de 16 a 19 anys amb un 20,6%, en els de 20 a 29 anys el percentatge d’immunitzats és de 23,1%, entre 30 i 34 anys aquesta xifra puja fins a arribar al 33,8% i en el grup d’edat de 35 a 39 anys se situa en el 53,5% les persones que han rebut ja la pauta completa de vacunació.

Es poden consultar els centres de vacunació sense cita prèvia a:

https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/v/vacuna-covid-19/convocatoria/ciutadania/vacuna-sense-cita/

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.