Infermeres de Tarragona en desacord que auxiliars d’infermeria punxin vacunes

El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona (CODITA) igual que la resta de col·legis professionals d’infermeres agrupats en el Consell de Col·legis es mostra contrari a que els auxiliars d’infermeria puguin començar a vacunar contra la COVID19.

Es tracta d’una nota informativa interna distribuïda ahir, 2 d’agost, per la direcció general de professionals de la salut, on s’autoritza a les TCAI l’administració de la vacunació contra la COVID-19 a la població.

Les infermeres sempre han estat les responsables de totes les campanyes de vacunació, perquè estan formades i especialitzades en fer-ho, expliquen des de CODITA.  A més, cal recordar que la campanya de vacunació (sigui quina sigui i també aquesta de la COVID) no vol dir només punxar, les infermeres s’encarreguen de tot un procés que va des de la compra fins al registre i seguiment dels vacunats, passant pel control i emmagatzematge dels estocs, la distribució, etc.

Des de CODITA emfatitzen que l’administració de la vacuna contra la COVID-19 per la via intramuscular és competència exclusiva de les infermeres i d’altres especialitats de la salut amb formació universitària, una formació que no tenen els TCAI. Cal, però, recordar que els tècnics auxiliars infermers acompanyen en els punts de vacunació a les infermeres donant suport  en tasques que li son competencials, i que aquest treball en equip és imprescindible pel bon funcionament de la campanya de vacunació contra la COVID19.

D’altra banda, des del Col·legi d’Infermeres i Infermers de Tarragona expliquen que les infermeres estan realitzant unes 700.000 vacunes setmanals en plena campanya de la COVID i que malgrat la falta de professionals (una falta que fa anys es ve denunciant) les diferents crides per incorporar infermeres jubilades han donat resultat. A més, CODITA proposa que es convoquin a estudiants de 4rt curs del grau d’infermeria per incorporar-se a vacunar.

Finalment, CODITA recorda que son els col·legis professionals els que ordenen i regulen les competències de la professió infermera.

 

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.