CODITA demana contractar més professionals sanitaris a l’Atenció Primària davant aquesta cinquena onada per la COVID

“La pressió assistencial que està patint l’atenció primària es insostenible i ens calen més mans. Per això, entenem que cal contractar més professionals sanitaris(metgesses i infermeres) per tal de reforçar la primària, perquè en aquesta cinquena onada ens falten mans”. Així s’expressen des del Col·legi Oficial d’Infermeres de Tarragona, conscients que novament tenen que reorganitzar agendes, deixar de banda les malalties cròniques i centrar-se en l’atenció a pacients amb COVID i a la vacunació.

Cal recordar, a més, que estem a les portes de les vacances d’estiu. “Estem parlant d’unes professionals que porten 16 mesos donant el 200% de la seva capacitat. I ara, a les portes d’un descans més que merescut, estem en una nova onada, amb una gran pressió assistencial ”.

Fer marxa enrere i recuperar algunes restriccions

“Decisions recents per part de Salut com no haver de fer test a contactes de positius amb la doble pauta de vacunació i que no presenten símptomes, pot ajudar a descongestionar la pressió del primer nivell assistencial, però està clar que necessitem de més accions”, diuen des del Col·legi.

En aquest sentit, CODITA celebra la decisió del Govern de tancar l’oci nocturn i creu que cal fer marxa enrere i reprendre algunes altres restriccions, com per exemple, l’ús obligatori de la mascareta en tots els espais, tant interiors com exteriors.

Els contagis provocaran ingressos hospitalaris i UCI en joves

En poc més d’un setmana els casos s’han disparat. Cal recordar que el risc de rebrot a Camp de Tarragona es situa a 584 i a Terres de l’Ebre en el 315, quan a partir de 100 ja es considera un risc de rebrot alt.

La RT també està disparada amb  un 2.62 al Campa de Tarragona i un 1.94 a Terres de l’Ebre.

Per CODITA això suposa un nombre de contagis diari altíssim que segur farà que en les properes setmanes veiem ingressos de gent jove a planta d’hospitals i alguns a les UCI “és un tema de números. Com que els contagis son tant, malgrat que només un 2% acabi a planta i  1 de cada 1.000 a UCI, això s’acabarà produint. I serà molt dur”.

Des del Col·legi també alerten que “les persones amb doble pauta vacunada tenen una alta immunitat, però no total. Novament és un tema de números. Si son molts els contagiats, podria ser que un nombre no menyspreable de gent amb la doble vacuna acabi també patint la COVID”.

Per tot això, CODITA vol recordar a la població que estem en una cinquena onada, que cal recuperar la precaució, retornar a l’ús de la mascareta, mantenir les distàncies de seguretat, neteja de les mans i ventilació dels espais tancats.

Fotografia: Ariadna Creus i Àngel García. Banc d’Imatges Infermeres

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.