Estrella Martínez participa en la visita institucional dels col·legis de salut a Laura Borràs, màxima autoritat de la cambra catalana.

Estrella Martínez –degana del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC)– va assistir ahir, 22 de març, a la visita institucional que van fer els col·legis professionals de la salut catalans, a la nova presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs.

La representant de les infermeres catalanes va exposar a la responsable de la cambra, la necessitat d’escometre les accions polítiques necessàries per a garantir “l’equitat territorial en l’assistència sanitària”. Una sol·licitud que va anar acompanyada de demandes per a la millora del pressupost en salut i la fi de la precarietat laboral.

La reunió, a la qual també van assistir el president del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya, Jaume Padrós; i el president del Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya, Jordi Casas– va servir per fer balanç d’aquest any de pandèmia. “Un any duríssim”,en paraules d’Estrella Martínez, i mesos en els quals tothom havia fet un gran esforç, destacant el paper les infermeres “sempre al costat dels pacients, sobretot en moments d’aïllament”.

Fruit d’aquesta situació, es va parlar de la salut mental dels professionals, de com els havia afectat la crisi sanitària, però també de l’impacte d’aquesta situació extraordinària entre “els infants i els adolescents, un col·lectiu molt vulnerable”. En aquest sentit, Martínez va apuntar la urgència d’abordar el tema de la infermeria escolar, perquè cal “reprendre i millorar la inclusió de les infermeres en les escoles”.

Els representants dels tres col·legis i la presidenta del Parlament van coincidir en la necessitat de “treballar a futur i conjuntament”,professionals i institucions, per recuperar la salut i l’activitat perduda i “això vol dir recursos”.

Foto ©Parlament de Catalunya

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.