– 
English
 – 
en
French
 – 
fr
German
 – 
de
Portuguese
 – 
pt
Russian
 – 
ru
Spanish
 – 
es
Catalan
 – 
ca

FAQS: Infermeres, quin és el preu de ser invisibles?

El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona subscriu el següent article d’opinió emès pel Consell de Col·legis Oficials d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC):

OPINIÓ I CCIIC

Ahir al vespre, el programa ‘FAQS Preguntes Freqüents’ de TV3 ho va tornar a fer: ignorar les Infermeres. L’aniversari de la declaració de l’estat d’alarma (13 de març de 2020) introduïa en l’escaleta una taula rodona que, “Oh! Sorpresa!”, no comptava amb cap infermera entre els seus participants. Un cop més, la nostra veu silenciada. Sí, silenciada. Perquè cada cop que s’ignora la presència de les infermeres i infermers en els debats i tertúlies que degotegen cada dia sobre la pandèmia, se’ns silencia.

Aquesta invisibilització de la Infermeria com a motor i sostén del Sistema de Salut hi duu aparellada una situació molt greu que es cronifica en el temps: la negació de la nostra capacitació com a professionals de la salut”.

Si fa uns dies reclamàvem, per enèsima vegada i davant del Consejo General de Enfermería (CGE), el reconeixement de la nostra categoria professional com a A1 o el desenvolupament d’especialitats com la d’Infermeria Medicoquirúrgica, que reconeguda des de fa més de setze anys (BOE 108, 6 de maig de 2005), encara està per desenvolupar; assistim, un dia sí i l’altre també, a aquests capítols d’invisibilització de la nostra professió i les nostres competències”.

Ja el passat 20 de desembre, El Consell de Col·legis Oficials d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC), l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFIC) i l’Associació Catalana d’Infermeria Pediàtrica (ACIP) van haver d’emetre una petició al Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), perquè fes visible el paper de les infermeres durant la campanya de vacunació contra la Covid-19. Una iniciativa que, també hem de dir, va prosperar amb el conveni (16 de febrer de 2021), mitjançant el qual el CAC i el CCIIC s’aliaven per combatre la desinformació sobre els aspectes relacionats amb la salut i la vacunació, de manera especial sobre la Covid-19. I és que, abans i durant aquesta pandèmia, som les infermeres que estem al costat de les persones i amb intervencions en tots els àmbits: l’Atenció Primària, els hospitals, els serveis d’urgències i emergències, les residències, les escoles… I, ara, també amb la campanya de vacunació.

Així doncs, en aquesta mateixa línia, el CCIIC i els quatre col·legis territorials de Barcelona (COIB), Girona (COIGI), Lleida (COILL) i Tarragona (CODITA) demanem als mitjans de comunicació un tractament informatiu de la Salut, objectiu i plural, que reculli l’aportació infermera; i la visibilització de la professió infermera com a garant de la salut pública i, molt especialment, en aquesta situació de pandèmia.

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic rgpd@codita.org, indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.