Vespa asiàtica

Informació sobre la vespa asiàtica

Es tracta d’una espècie  exòtica invasora. Cal anar amb compte perquè és un perill per l’ apicultura i per la salut pública.

Es tracta d’un insecte amb coloració més fosca que la resta de vespes però no sempre és fàcil saber-les diferenciar. Les seves picades son força doloroses, si bé no son més perilloses que les que ens poden produir altres vespes. Malgrat això, des de la Diputació de Tarragona han elaborat un seguit de materials i sessions tècniques sobre aquestes vespes.

Què s’ha de fer davant una pica de vespa asiàtica:

  • Es poden retirar restes d’animals sense fregar, amb molta cura i sense fer pressió.
  • Neteja de la zona amb sèrum fisiològic i desinfecció amb un desinfectant tipus clorexidina.
  • Es pot aplicar un embenament elàstic no compressiu, si cal, i caldria assegurar-nos que tenim la vacunació antitetànica al dia.

Trucar al 061 si:

  • Davant de signes d’infecció  (envermelliment, inflamació, induració, augment temperatura corporal).
  • En cas de presentar-se motius d’alerta tals com: antecedents personals de xoc anafilàctic, dificultat al respirar, parestèsies o gran extensió d’afectació.

Podeu accedir a tota la informació a: http://www.dipta.cat/ca/vespa-asiatica

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.