– 
English
 – 
en
French
 – 
fr
German
 – 
de
Portuguese
 – 
pt
Russian
 – 
ru
Spanish
 – 
es
Catalan
 – 
ca

CODITA alerta del perill que els membres de les meses electorals es treguin sols els EPIS

El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona (CODITA) vol alertar que treure’s un EPI requereix d’un entrenament i coneixements que difícilment adquiriran els membres de les meses electorals per a les propers eleccions del 14 de febrer.

El Col·legi és conscient de la dificultat de proveir a tots els col·legis electorals dels sanitaris necessaris per oferir ajuda per treure’s un EPI, però alhora considera insuficient que els membres de les taules només rebin una formació a través d’un vídeo tutorial poques hores abans de constituir-se les meses. També entén que és insuficient que sigui un responsable de seguretat sanitària¹ (no personal sanitari), que també haurà rebut formació, qui  ajudi a les persones que estiguin a les taules electorals en la franja horària de 7 a 8 del vespre a treure’s l’EPI.

Cal recordar que per treure’s un Equip de Protecció Individual s’ha de seguir tot un protocol que té com a principal objectiu que no es toqui la part externa mentre es treu, ja que pot està potencialment contaminada. De fet, els passos a seguir son: en primer lloc s’ha de treure el segon parell de guants, seguidament s’ha de treure la granota de dalt a baix girant-la sobre si mateixa pel cos, mànigues i camals i llavors treure’s el primer parell de guants des del puny i girant-los sobre si mateixos. Després, cal posar-se un nou parell de guants i treure’s per aquest ordre: pantalla facial, ulleres i mascareta, i en acabat els guants. Finalment, cal fer la neteja de mans amb gel hidroalcohòlic.

Per tot això, CODITA demana que el Govern garanteixi que es mantenen les mesures d’autoprotecció i que s’estableixin plans exhaustius per a garantir la seguretat dels membres de les meses electorals, els treballadors i treballadores dels centres de votació i per a la ciutadania que exerceixi el seu dret al vot el proper 14 de febrer.

¹ N’hi haurà entre 3.000 i 5.000. Es calcula que mínim un per col·legi electoral, s’encarregarà a més d’ajudar a treure’s l’EPI als membres de la taula, a organitzar i controlar l’accés ordenat, assegurar les distàncies de seguretat, l’ús correcte de la mascareta i la neteja de les mans.

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.