El Govern Central reconeix la COVID com a malaltia professional per al personal sanitari

Ahir, dimarts 2 de febrer, el Consell de Ministres va aprovar un Reial Decret Llei on es reconeix la COVID-19 com a malaltia professional per a tot el personal sanitari.

Aquest reconeixement permetrà una major protecció per un col·lectiu altament contagiat durant tota la pandèmia. De fet, son més de 118.000 els sanitaris que han patit la COVID i d’aquests, unes 80.000 son infermeres, i un percentatge important encara pateix conseqüències, el que es coneix com a la COVID Persistent.

Els sanitaris han estat reivindicant aquest reconeixement des de fa temps, i aquesta decisió per part del Govern Central suposa, en paraules del ministre d’Inclusió espanyol, José Luis Escrivá, “millorar l’escut social davant la pandèmia per aquests sanitaris però també per a zeladors i altres treballadors que desenvolupen la seva tasca en la sanitat” alhora que explica que “la mesura té caràcter retroactiu”.

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.