CODITA ensenya als pares a reconèixer intoleràncies i reaccions al·lèrgiques infantils

Nou curs gratuït dirigit a totes les mares, pares i professorat de centres educatius de Tarragona

  • El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers  de Tarragona (CODITA) posa en marxa un nou curs adreçat a les famílies i professorat de centres educatius en què s’abordarà com identificar, diferenciar i actuar davant les reaccions al·lèrgiques i intoleràncies infantils.
  • La formació estarà basada en continguts audiovisuals i un videojoc.

El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de  Tarragona iniciarà el proper 23 de novembre el curs gratuït adreçat a les famílies titulat Intoleràncies i reaccions al·lèrgiques Infantils.

De fet, sabem que un 30% dels nenes i nens europeus pateix rinitis o conjuntivitis al·lèrgica, mentre que fins a un 20% pateix asma i un 15% afeccions cutànies al·lèrgiques. I entre el 3-7% de les nenes i nens pateixen algun tipus d’intolerància.

Per tot això,  sembla necessari que les mares, pares, professorat i altres persones que estiguin en contacte amb nens i nenes, hagin de saber identificar els signes i símptomes d’alarma tant a intoleràncies, com a reaccions al·lèrgiques que puguin causar una anafilaxi i com a conseqüència la mort del menor.

Continguts

El curs Intoleràncies i reaccions al·lèrgiques infantils està estructurat en 5 temes, en què s’aclariran les diferències entre intolerància i al·lèrgia, es detallarà les causes i intoleràncies més comunes, es definiran que són les al·lèrgies, els seus símptomes i com actuar en cas de la seva detecció, fins i tot s’abordarà com actuar davant una reacció anafilàctica.

El curs, que començarà el proper 23 de novembre i finalitzarà el 21 de desembre,  comptarà amb un manual en format pdf, 15 podcasts en format mp3 descarregables i 15 vídeos en qualitat HD. Aquest aprenentatge basat en ‘píndoles’ audiovisuals d’una durada breu, afavoreix la retenció de coneixements.

La inscripció està ja disponible i es pot realitzar a través de la següent adreça web, per a totes les persones majors de 18 anys de Tarragona. Les persones entre 14 i 18 anys podien inscriure després d’incloure el consentiment dels seus pares.

https://www.saluslife.app/tarragona

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.