CODITA en contra que les farmàcies facin les proves ràpides, els coneguts com tests d’antígens

Davant la possibilitat que les farmàcies puguin realitzar els test d’antígens, el Col·legi Oficial d’infermeres i infermers de Tarragona (CODITA) expresa el seu desacord donat que les farmàcies, que son establiments, no estan condicionades per fer aquests tipus de proves.

Les infermeres son les professionals capacitades i amb formació específica per realitzar la presa de mostres tant de les PCR com dels tets ràpids (les proves d’antígens). A més, les proves calen ser preses amb la protecció adequada, en un lloc dedicat exclusivament a la recollida i on es garanteixi la traçabilitat de la prova.

Per CODITA, les farmàcies son establiments que no poden garantir aquests requisits. “No només tenim clar que les proves les han de fer les infermeres, sinó que ens preocupa com es pot garantir la seguretat de les persones que estan a la farmàcia al costat de qui s’està fent la prova i alhora com es garanteix la privacitat dels resultats de qui s’està fet la prova” explica Lluïsa Brull, presidenta del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona.

“Si surt un positiu, què es farà? Es confinarà tota la resta de gent que està en aquell moment comprant a la farmàcia o que han anat a buscar receptes, i on podem trobar gent que siguin pacients de risc com persones grans?” es pregunten des de CODITA.

Cal que les proves es recullin d’acord amb la formació especifica, amb la protecció adequada i garantint la traçabilitat de les mostres. Per això, el Col·legi creu que aquesta recollida l’han de fer les infermeres ja sigui en els CAP o en llocs habilitats per a realitzar aquestes mostres, però en tot cas, no en un entorn d’establiment com és una farmàcia.

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.