– 
English
 – 
en
French
 – 
fr
German
 – 
de
Portuguese
 – 
pt
Russian
 – 
ru
Spanish
 – 
es
Catalan
 – 
ca

El CCIIC celebra els avenços en prescripció infermera per al tractament de ferides, tot i que considera insuficient la relació de fàrmacs inclosos a la Guia

  • La Resolució de la Direcció General de Salut Pública, per la qual es valida la «Guia per a la indicació, ús i autorització de dispensació de medicaments subjectes a prescripció mèdica per part de les/els infermers/es de: Ferides», recollida al BOE deL 29 d’octubre, no recull la totalitat de medicaments proposada per la Comissió d’Expertes de Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya.
  • Els col·legis catalans advoquen per una ampliació del capítol de medicaments que garanteixi l’autonomia de la cura infermera en l’abordatge de ferides cròniques i úlceres per pressió.

El Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC) ha rebut de bon grat disposició del Ministeriode Sanidad, sobre la validació de la «Guia per a la indicació, ús i autorització de dispensació de medicaments subjectes a prescripció mèdica per part de les/els infermers/es de: Ferides», a proposta de la Comissió Permanent de Farmàcia del Consell Interterritorial de Sistema Nacional de Salud i recollida en BOE del passat 29 d’octubre. Un “gran avanç per a la professió” segons la màxima representació de la infermeria catalana que, després d’anys de lluita, veu materialitzada una reivindicació històrica com és la competència de prescripció infermera.

Tot i això, el Consell lamenta que el protocol de dispensació arribi “retallat” pel que a fàrmacs subjectes a indicació es refereix i que no s’hagin inclòs la totalitat de medicaments proposats per la Comissió d’Expertes del CCIIC. “El tractament de les ferides cròniques i de les úlceres per pressió (UPP) és un dels àmbits d’expertesa de la cura infermera. Els nostres coneixements es basen en l’evidència científica i som grans coneixedores de les tècniques i recursos per al seu maneig. No té sentit que s’hagin ignorat fàrmacs que fem servir habitualment i que sabem indispensables per millorar la qualitat de vida dels nostres pacients”, han manifestat fonts de l’organització col·legial.

Així doncs, amb el desig que el Ministerio pugui contemplar una ampliació de la relació de medicaments subjectes a prescripció, “les infermeres i infermers dels col·legis de Barcelona, ​​Girona, Lleida i Tarragona quedem a l’espera de l’adaptació de la Guia al marc català, per poder començar a exercir aquesta competència”.

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.