– 
English
 – 
en
French
 – 
fr
German
 – 
de
Portuguese
 – 
pt
Russian
 – 
ru
Spanish
 – 
es
Catalan
 – 
ca

Posicionament Col·legi Oficial d’Infermeres de Tarragona

El Col·legi d’Infermeres de Tarragona contra el tancament de la sala de parts de l’Hospital del Vendrell

  • La sala de parts és tancada des del passat 20 d’agost per falta d’anestesistes.
  • Pel Col·legi això és un greuge per les embarassades del Baix Penedès que s’hauran de traslladar a l’Hospital de Santa Tecla, a uns 30 quilòmetres.

La Comissió de llevadores del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona (CODITA) expressa el seu desacord amb la decisió de la Direcció de la Xarxa Sanitària Santa Tecla de tancar la sala de parts de l’Hospital del Vendrell entre les 16 h i les 8 h del matí entre setmana i els caps de setmana íntegrament. El tancament es va fer efectiu el passat 20 d’agost per falta d’anestesistes.

Cal recordar, diuen des de la Comissió de Llevadores de CODITA,  que l’Hospital del Vendrell dona atenció a la població del Baix Penedès, atén a una població creixent de 100.262 habitants i que l’any 2019 s’hi van assistir 598 parts.

Aquesta decisió no només afecta a les dones embarassades del Baix Penedès que hauran de fer 30 quilòmetres per anar a l’Hospital de Santa Tecla, també a totes les dones procedents d’altres comarques de Catalunya que es desplacen fins al Hospital del Vendrell, per la seva bona reputació en l’atenció al part respectuós (tal com indiquen les estadístiques i l’enquesta de satisfacció dels usuaris en l’informe PLAENSA 2019 elaborat pel Cat Salut).

L’Àrea Obstètrica de l’Hospital del Vendrell es va obrir el 2007 i des de llavors ofereix una atenció al part menys medicalitzada, lluitant perquè el dret a decidir de les dones sigui escoltat pels diferents professionals que acompanyen aquest procés, elaborant protocols propis i adaptant els espais a les necessitats de les dones que van a parir.

Per tot això, el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona (CODITA) es mostra contrari a aquesta decisió, que considera errònia i així ho exposarà per carta al Gerent de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona, Sr. Ramon Descarrega en els propers dies.

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.