El sector asegurador inicia el pagament de prestacions als sanitaris que lluiten contra el COVID-19

El sector asegurador inicia el pagament de prestacions als professionals sanitaris que han estat hospitalitzats i als familiars d’aquells que han mort a causa del coronavirus. Com ja us vàrem comunicar el passat 7 d’abril, UNESPA va anunciar el compromís de més d’un centenar d’asseguradores de constituir un fons solidari dotat de 38 milions d’euros per protegir els professionals sanitaris i de les residències de gent gran que lluiten més directament contra el COVID-19 a Espanya.

El capital assegurat en cas de defunció per causa directa de l’COVID-19 puja a 30.000 euros per persona, que percebran els seus beneficiaris. El subsidi d’hospitalització, mentrestant, comportarà el pagament de 100 euros al dia al professional ingressat sempre que la seva estada hospitalària superi els tres dies i fins a un màxim de dues setmanes. És a dir, els pagaments oscil·laran entre els 400 i els 1.400 euros per persona.

La protecció té una vigència de sis mesos, a comptar de l’inici de l’estat d’alarma. És a dir, s’ha de cobrir a totes aquelles persones del col·lectiu assegurat que siguin hospitalitzades o morin a causa directa del coronavirus des del passat 14 de març fins al proper 13 de setembre de 2020, ambdós dies inclosos. La cobertura té, per tant, caràcter retroactiu.

La documentació que han d’aportar així com les vies de contacte per remetre-ho, es troben detallades en la següent pàgina web:

https://www.unespa.es/que-hacemos/coronavirus/

Quan entréssiu a la web citada, aneu a l’apartat de “preguntas y respuestas” i allà apareixen tots els dubtes resolts, així com la documentació a aportar en cada cas.

També han facilitat un telèfon de contacte per a cada CCAA, i el de Catalunya és: 930 141 054.

Aprofitem l’avinentesa per desitjar-vos el millor.

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.