Els Col·legis dels professionals de la salut de Tarragona denuncien la falta d’equips de protecció personal i de proves diagnòstiques

Fotografia: Ariadna Creus i Àngel García. Banc d’Imatges Infermeres

En l’actualitat el 16% dels positius de coronavirus detectats a Catalunya afecten personal sanitari. Per aquest motiu, el Col·legi Oficial de Metges de Tarragona i el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona * volen denunciar de forma conjunta les condicions en les quals el personal sanitari ha de desenvolupar la seva tasca. 

Tarragona 31 de març A Catalunya fins a 3.000 sanitaris (16% del total de positius detectats) s’han vist afectats per coronavirus SARS-Cov-2. Davant d’aquestes xifres, el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers i el Col·legi Oficial de Metges volen denunciar públicament la falta d’EPIs i dels kits de proves diagnòstiques. 

Aquests elements són indispensables per a l’exercici d’una bona praxi i esdevenen imprescindibles per evitar el contagi del professional i, en extensió, el de les seves famílies. 

Per aquest motiu i amb l’objectiu d’aturar el nombre de positius entre el personal sanitari per falta de material adequat, el COMT i el CODITA exigeixen a les Autoritats sanitàries Central i Autonòmica:

  • L’arribada dels Equips de Protecció Personal de forma imminent als centres hospitalaris on els treballadors i treballadores sanitàries desenvolupen la seva tasca i on la principal via de contagi és el contacte directe amb els pacients.
  • L’arribada de proves diagnòstiques homologades de forma urgent i prioritària al personal sanitari a fi i efecte d’evitar l’extensió dels contagis als seus pacients així com als seus familiars. 

 *En l’actualitat, el COMT i el CODITA representen a 7500 professionals de la Salut de tota la província de Tarragona. 

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.