– 
English
 – 
en
French
 – 
fr
German
 – 
de
Portuguese
 – 
pt
Russian
 – 
ru
Spanish
 – 
es
Catalan
 – 
ca

El Col·legi d’Infermeres de Tarragona dona consell d’hàbits saludables per a les persones confinades pel coronavirus

El col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona (CODITA) vol donar una sèrie de consells de salut per totes aquelles persones sanes que ens aquests moments estan confinades seguint les normes de l’estat d’alarma.

Des de CODITA entenen que un confinament a casa per 14 dies suposa un canvi d’hàbits diaris important, a més d’un trasbals emocional.

L’objectiu, expliquen les infermeres del Col·legi de Tarragona és que durant l’estada a casa ens mantinguem en salut. Per això aconsellen seguir algunes recomanacions, com:

  • Marcar-se unes rutines, llevar-se com si s’anés a treballar, dutxar-se i vestir-se encara que sigui amb roba còmode però evitar el pijama.
  • Rentar-se sovint les mans amb aigua i sabó, malgrat no sortir al carrer.
  • Cuidar l’alimentació: és important mantenir els horaris de les menges i seguir una alimentació equilibrada: amb molta fruita i verdura, carn blanca, peix i llegums, veure força aigua i no picar entre hores, fugint dels aliments processats.
  • Fer activitat física. Recomanem crear-se una taula d’exercicis físic simple per mantenir-se en forma: estiraments i exercicis de flexibilitat, i caminar per dins de casa. Es pot fer a primera hora del matí, al migdia o cap al vespre. “Fer activitat física, encara que sigui poca ens cansarà una mica, cosa que ens ajudarà a dormir millor per la nit” asseguren les infermeres de CODITA.
  • Treball intel·lectual: En el cas de la gent que tingui teletreball és suficient el temps que li dedicaran, però en cas de disposar de molt temps lliure, les infermeres de Tarragona recorden que cal fer treballar el cervell ja sigui fent mots encreuats, sudokus, o llegint. Del que es tracta diuen “es evitar estar tot el dia sedentaris, davant la televisió, la tablet o l’ordinador”.
  • No estar tot el dia pendent de les noticies sobre coronavirus. Des de CODITA aconsellen sempre seguir fonts oficials, si bé asseguren que  “no podem estar tot el dia pendent de les xarxes i de cada nova piulada. Això provoca un estrès innecessari i perjudicial per la salut de la persona”.
  • Jocs amb els infants. Si l’aïllament es fa amb nens, és important trobar activitats lúdiques que es puguin fer amb ells a casa per evitar que estiguin tota l’estona connectats a internet. Algunes idees possibles poden ser: jugar a fer pentinats, a trobar tresors amagats, fer collages, escriure un mini conte, pintar-se les ungles, fer avions de paper o fer jocs de taula diversos, entre d’altres.

En tot cas, les infermers recorden que “malgrat ser dur haver de fer un aïllament durant 14 dies, com a societat hem d’apel·lar a la solidaritat personal per evitar la ràpida propagació d’aquest virus”, i per tant recorden que “es necessari seguir el confinament i quedar-se a casa”.

Consells en el cas de conviure amb una persona amb coronavirus

Les circumstàncies d’aïllament i les mesures que cal prendre en cas de conviure amb una persona malalta amb coronavirus son força diferents. En aquest sentit, les infermeres de CODITA aconsellen seguir les recomanacions del Departament de Salut.

http://canalsalut.gencat.cat/ca/inici

El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona reuneix més de 4.000 professionals, i compta amb seus a  Tarragona i Tortosa. El Col·legi ofereix serveis de tota mena i fa una defensa activa de l’excel·lència sanitària a Catalunya. Igualment, mira de respondre a les expectatives de progrés i innovació d’una professió que cerca la millora continuada i és clau per a la salut de la ciutadania del nostre país.

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.