• El Vermut – Sardinada, que tindrà lloc el proper diumenge 31 de març, de 12 a 15h, davant de la Confraria de pescadors, porta com a lema “Per a la investigació del càncer de còlon”

El proper 31 de març se celebra el Dia Mundial de la lluita contra el càncer de colon i recte, una malaltia freqüent a partir dels 50 anys.

Aquesta malaltia afecta prop de 450.000 europeus, causant més de 210.000 morts cada any, i constitueix el tipus de càncer amb major incidència en el món occidental. És el segon càncer més freqüent entre les dones i els homes, i s’estima que es diagnostiquen més de 6.000 casos nous a Catalunya cada any. És la segona causa de mort per càncer al nostre país (2.100 anuals). Afortunadament, més del 90% dels casos de càncer de còlon i recte es poden curar si són detectats a les fases inicials. A la província de Tarragona aquest any 2019 més de 700 persones rebran un diagnòstic de càncer de còlon i recte. Aquest càncer també serà el responsable durant aquest any de més de 300 defuncions.

A part de reduir els factors de risc modificables, la prevenció secundària o detecció precoç d’aquest càncer és molt important. En estadis molt inicials la seva supervivència a cinc anys és superior al 90%. Per aquest motiu, el Departament de Salut va posar en marxa el 2012 a les Terres de l’Ebre i el 2015 al Camp de Tarragona, el Programa de Detecció Precoç de Càncer de Còlon i Recte. Està dirigit a homes i dones de 50 i 69 anys residents a la província i se’ls convida per carta a realitzar un senzill test que permet detectar sang oculta en femta.

En aquest dia internacional per tal de donar a conèixer la malaltia i la seva prevenció a la ciutat de Tarragona, s’ha organitzat un Vermut – Sardinada al Serrallo adreçada al públic en general. A l’acte està organitzat per la Lliga contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre i l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV). Es compta amb la col·laboració de: Vermuts Miró, La Confraria de Tarragona, l’Associació de Veïns del Serrallo, Peix Blau de Tarragona, el Port de Tarragona i La Masrojana.

Tots els beneficis aniran destinats a l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili per seguir fent recerca d’excel·lència en l’àmbit biomèdic i sanitari.

Es durà a terme de 12 a 15h i l’assistència és gratuïta.

Informació relacionada:
Avenços en el coneixement del tractament del Càncer Colorectal
Dia mundial del càncer de còlon i recte 2019

Qui som
L’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) és un centre de recerca creat l’any 2005. Està participat per: ICS Camp de Tarragona amb l’Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII, ICS Terres de l’Ebre amb l’Hospital Verge de la Cinta, l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus, l’Hospital Universitari Psiquiàtric Institut Pere Mata i la URV (www.iispv.cat).

 

Share This
El teu navegador està desactualitzat!

Actualitza el teu navegador per veure aquesta pàgina web correctament. Recomanem utilitzar Google Chrome o Mozilla Firefox.Descarregar una versió actualitzada

×