CODITA i el Consell de Col·legis d’Infermeres de Catalunya s’adhereix i dona un impuls aquests dies a la campanya internacional “Nursing Now”, que està auspiciada per l’Organització Mundial de la Salut,el CIE, i d’altres organismes de gran influencia en el món sanitari. Aquesta campanya es vol estendre per desenes de països i té adhesions per tot arreu, amb la finalitat de posar la infermera al centre i abordar el pes d’aquesta professió dins dels resultats de salut, econòmics, de benestar i riquesa i per valorar com treballa la infermera per als drets socials i desigualtats. La Junta de CODITA va ser present en l’acte de signatura de l’adhesió, que va reunir centenars de col·legues i va escoltar una taula d’expertes així com la conferència de Barbara Stilwell, coordinadora de la campanya des del Regne Unit. Ella va recomanar que ens preguntem si estem sent prou influents i si la infermeria està canviant i transformant-se prou ràpid. Per a un exercici excel·lent i amb sentit de la professió, va explicar, cal una bona combinació d’autonomia, capacitat i propòsit, i va animar a cercar-los.

Igualment, el Departament de Salut s’adhereix a la campanya “Nursing Now”, impulsada per l’Organització Mundial de la Salut i el Consell Internacional d’Infermers i Infermeres. Es tracta d’una campanya, que s’allargarà fins al 2020, i que té com a objectiu impulsar l’excel·lència i la centralitat de les cures infermeres com a instruments per millorar la salut de la població i disminuir les desigualtats.

La consellera de Salut Alba Vergés, durant l’acte de presentació de Nursing Now celebrat a Barcelona, va refermar que els infermers i les infermeres són l’eix dels sistemes sanitaris i tenen un paper crucial tant en la promoció de la salut com en la prevenció, el tractament i l’atenció d’infermeria, i representen gairebé la meitat del total de treballadors sanitaris de tot el món.

 

Share This
El teu navegador està desactualitzat!

Actualitza el teu navegador per veure aquesta pàgina web correctament. Recomanem utilitzar Google Chrome o Mozilla Firefox.Descarregar una versió actualitzada

×