– 
English
 – 
en
French
 – 
fr
German
 – 
de
Portuguese
 – 
pt
Russian
 – 
ru
Spanish
 – 
es
Catalan
 – 
ca

Nota de premsa – “Atencions sanitàries a l’estiu”

Balanç de l’estiu 2018 per part dels professionals d’infermeria

Les atencions a gent gran deshidratada per la calor, una de les urgències que més s’ha repetit aquest estiu a Tarragona i Ebre

Segons el Col·legi d’Infermeres i Infermers de Tarragona, l’atenció a persones d’edat avançada afectades per quadres de deshidratació, així com els traumatismes diversos en població general han estat dues de les situacions més repetides als serveis de salut aquest estiu 2018.

Tant les persones ancianes com també els infants reben un major impacte de les temperatures elevades i l’exposició perllongada al sol, derivant en assistències per deshidratació, que un any més han estat al capdamunt de les demandes que han gestionat infermeres i infermers, tant d’hospitals com d’atenció primària. Convé remarcar que la tercera de les atencions sanitàries que destaca són les picades i ferides en l’entorn litoral i platges.

Des del Col·legi assenyalen també que hi ha hagut 3 persones mortes per cop de calor a Tarragona i que han estat dues persones les que han perdut la vida pel mateix motiu a comarques de l’Ebre, circumstància que al conjunt de Catalunya ha suposat més d’una vintena de morts i per damunt de 60 persones afectades.

Recorda el Col·legi d’Infermeres i Infermers de Tarragona que en el marc de la campanya d’estiu són molts els serveis sanitaris que doblen els seus recursos i que reforcen el personal, com passa a la Costa Daurada i litoral tarragoní;  fins i tot alguns ajuntaments es doten de personal sanitari específicament per la campanya estiuenca. I és justament en aquest marc d’increment de l’activitat que la figura de la infermera resulta cabdal per fer front a l’augment de casos i assistències a persones de totes les edats.

Infermers i infermeres són un personal clau en la fase de triatge en els serveis sanitaris, a nosaltres ens correspon valorar i canalitzar l’atenció dels pacients assegurant que es prioritzen les situacions de més gravetat”, explica el Col·legi d’Infermeres i Infermers de Tarragona. “Com més excel·lent sigui aquesta tasca, més possibilitats d’una bona resolució dels casos que es presenten”, diuen les infermeres.

També insisteixen les infermeres que molts dels incidents d’estiu que acaben amb una assistència sanitària són evitables. Una bona hidratació i seguiment de les persones grans allà on es trobin i una cura especial sobre infants i ciutadania amb necessitats especials són determinants. Igualment, evitar conductes de risc a la platja i en el bany, i prendre mesures quan la temperatura es dispara, haurien de ser pràctica habitual en el nostre entorn, expliquen des del Col·legi. “L’educació en salut s’hauria de potenciar durant tot l’any, ja que contribuiria a la sensibilització de tota la ciutadania”, expliquen.

Un compromís amb la ciutadania i les infermeres

El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona reuneix més de 4.000 professionals –380 infermers i tota la resta infermeres-, i compta amb seus a  Tarragona i Tortosa. El Col·legi ofereix serveis de tota mena i fa una defensa activa de l’excel·lència sanitària a Catalunya. Igualment, mira de respondre a les expectatives de millora i innovació d’una professió que cerca la millora continuada i és clau per a la salut de la ciutadania del nostre país.

www.codita.org

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.