Felicitació davant el nomenament de Mar Lleixà com a delegada territorial de Salut

Només un 3% d’infermeres en càrrecs directius sanitaris a Tarragona i Ebre

La doctora en Infermeria Mar Lleixà acaba de ser designada delegada Territorial del departament de Salut a les Terres de l’Ebre, i el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona vol “reconèixer la seva trajectòria professional, d’alta excel·lència, i felicitar-la pel nou càrrec”. 

Doctora en Infermeria, nascuda a Tortosa, i col·legiada del Col·legi d’Infermeres i Infermers de Tarragona, des d’aquesta institució “celebrem que la companya Mar Lleixà sigui cridada a aquest nou càrrec, amb la seguretat que hi haurà espais de col·laboració i complicitat en el futur immediat, des de la posició que ara ocupa”.

Al mateix temps, ens veiem obligades a posar de manifest que la infermeria suposa quasi el 50% de tota la professió sanitària, mentre que al nostre territori només un 3% de les infermeres són en càrrecs de direcció. Segons les dades de què es disposa, només el 3% de les infermeres del Camp de Tarragona i Ebre ocupen llocs directius i de gerència. Això, en opinió del Col·legi, és preocupant, i representa un percentatge “menys que simbòlic”.

Doble greuge: de gènere i respecte a la professió infermera
El diagnòstic que fa el Col·legi d’Infermeres i Infermers de Tarragona sobre el paper de les infermeres en el món directiu sanitari és que “deixa en molt mal lloc l’objectiu d’igualtat home-dona i el reconeixement de la nostra professió”. De fet, segons manifesta el Col·legi, “es fa difícil trobar infermeres entre els càrrecs d’alta direcció del sistema sanitari català, més enllà de nivells intermitjos o no gerencials”.

Cal “promoure polítiques de capacitació directiva en l’àmbit infermer, com també un correcte reconeixement en la carrera professional d’aquelles infermeres que assumeixen posicions de comandament”.

“La major part de llocs directius els acaparen els homes”, diuen des del Col·legi de Tarragona, per això, “veiem amb bons ulls mesures del que s’anomena afirmative action,  o discriminació positiva”.

Un compromís amb la professió i la ciutadania
El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona reuneix més de 4.000 professionals –dels quals hi ha 380 infermers col·legiats i tota la resta infermeres-, i compta amb seus a Tarragona i Tortosa. El Col·legi ofereix serveis de tota mena i fa una defensa activa de les necessitats sanitàries a casa nostra. Igualment, mira de respondre a les expectatives de millora i innovació d’una professió que vol la millora continuada i és clau per a la salut de la ciutadania del nostre país.

 

Share This
El teu navegador està desactualitzat!

Actualitza el teu navegador per veure aquesta pàgina web correctament. Recomanem utilitzar Google Chrome o Mozilla Firefox.Descarregar una versió actualitzada

×