PREOCUPACIÓ ENTRE LA INFERMERIA DE TARRAGONA PEL NOU PAPER QUE VOL ASSUMIR L’OFICINA DE FARMÀCIA

El Col·legi Oficial d’infermeres i Infermers de Tarragona respon amb fermesa

PREOCUPACIÓ ENTRE LA INFERMERIA DE TARRAGONA PEL NOU PAPER QUE VOL ASSUMIR L’OFICINA DE FARMÀCIA

Des de fa uns dies, el sector professional de la infermeria a tot el territori de Tarragona veu amb alarma i preocupació com s’aixequen veus que demanen nous espais de competències per al sector de la farmàcia comunitària. Com ja van expressar els seus corresponents estatals, el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona vol cridar l’atenció sobre el “risc” de desvirtuar el paper del professional de la infermeria que suposen aquestes demandes, que pretenen obrir nous camps d’intervenció per a la farmàcia. No es comprèn que es vulgui modificar el model actual de seguiment de la medicació dels pacients, o la intervenció i atenció a domicili, sense que ho justifiqui cap nou escenari o necessitat.

Les col·legiades i col·legiats de les comarques de Tarragona es reivindiquen “experts en pacients, en atenció integral a la persona” més enllà d’altres professions que poden estar molt ben formades en “característiques i indicacions de principis actius i medicaments comercials”, ja que no s’ha d’oblidar que les farmàcies són “establiments sanitaris privats”, per bé que integrats en una xarxa complexa que compon el sistema sanitari en conjunt.

El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona es declara “estupefacte” que s’estiguin duent a terme amb normalitat assajos sobre acompanyament al pacient crònic a domicili per part de personal de farmàcies, tal com està succeint en àrees del País Basc i comunitat Valenciana, on s’han iniciat proves pilot. En realitat, segons el Col·legi, el problema de fons és que “existeix una dotació insuficient en personal d’infermeria, cosa que va en detriment de qui viu amb una malaltia crònica, persones que només a Catalunya superen el 38% de la població adulta”. De fet, són moltes les professionals col·legiades que confien que aquesta iniciativa, mancada d’evidència sobre la seva efectivitat, finalment serà revertida i es desestimarà.

Convé recordar, tal com assenyala l’Enquesta duta a terme en 800 domicilis per la Taula espanyola de la professió infermera, que el 90% de les persones que viuen amb una malaltia crònica manifesten que volen ser ateses i rebre seguiment per part de personal format i titulat en infermeria i medicina. Aquestes persones atorguen una qualificació de 9 sobre 10 quan es tracta de valorar l’atenció que reben, i quan judiquen el suport per part dels professionals infermers en el control dels fàrmacs que se’ls ha prescrit.

Per tot això, el Col·legi expressa de nou la seva intenció de dur a terme una defensa a tots nivells dels valors de la professió infermera, dels àmbits en què la Llei d’Ordenació de les Professions Sanitàries estableix que ha de desenvolupar la seva tasca de servei a la ciutadania, com també de l’expertesa que té en el proveïment de cures, suport a pacients complexos, i la seva orientació creixent a promoure millores de salut en la comunitat, com a agent clau dins del sistema sanitari català.

Un compromís amb la professió i la ciutadania
El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermeres de de Tarragona reuneix més de 4.000 professionals col·legiades i compta amb seus a Tarragona i Tortosa, oferint serveis a tots nivells i fent una defensa activa de les necessitats sanitàries a casa nostra així com responent a les expectatives de millora i innovació d’una professió clau per a la salut de la ciutadania com és la infermeria.

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.