L’ICS Camp de Tarragona i GiPSS us conviden a les “Tertúlies saludables” al cafè La Cantonada

La mort:parlem-ne, és el tema que abordaran professionals de l’ICS Camp de Tarragona i GiPSS, en una nova trobada al Cafè la Cantonada demà dimecres 23 de maig.

Tot i que parlar del final de la vida continua provocant rebuig en la majoria de la societat, la cultura i la sociologia de la mort han canviat profundament en les darreres dècades i en conseqüència també el seu abordatge terapèutic.

Independentment de la cultura que es tracti, morir sense patir, acompanyats dels essers estimats, és una aspiració universal. Però la mort, avui en dia, ha abandonat la llar i s’ha traslladat als Serveis d’urgències i a les Unitats de Cures Pal·liatives dels hospitals.

Rebre una adequada atenció professional i humana al final de la vida és un dret bàsic fonamental, per això en aquesta nova cita, us convidem a compartir una estona de conversa al voltant del tema amb un nodrit grup de professionals, i es que el control del símptomes i en particular del dolor no és l’únic objectiu de les cures pal·liatives, si no que des de l’àmbit assistencial es fa un abordatge multidisciplinar, mèdic, però sense ignorar al llarg del procés les necessitats i emocions que provoca aquest moment transcendental de la vida, tan de les persones malaltes com de les seves famílies.

De l’ Hospital Sociosanitari Francolí intervindràn la Dra. Montse Guardia, metgessa de la Unitat de Cures Pal·liatives, la treballadora social Teresa Flores i Imma Lillo, psicòloga EAPS( Equip d’Atenció Psicosocial) de la Fundació Vilaniu. De l’Hospital Universitari Joan XXIII comptarem amb la participació del Dr. Angel Pobo, metge de la Unitat de Cures Intensives, Carme Berbis, infermera de la mateixa unitat i el Dr. José Antonio Porras, metge de Medicina Interna.

Recordem que el cicle de Tertúlies Saludables es va iniciar el passat mes d’abril amb la voluntat d’interactuar periòdicament amb la ciutadania en un format obert i participatiu que aborda temes d’interès públic relacionats amb la salut.

Lloc:

  • Cafè La Cantonada, Fortuny 23

Hora:

  • 18.30 hores

 

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.