NOTA DE PREMSA – “Dia internacional de la dona”

Vuit professionals de l’Hospital Joan XXIII fan un col·loqui pel Dia Internacional de la Dona

Amb el lema “Dia internacional de la dona: cercant l’equilibri”, les vuit protagonistes han parlat de la incorporació de les dones en llocs de responsabilitat en el món de la sanitat, entre molts altres temes.

Avui dijous 8 de març, 8 dones, professionals de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona, han fet un col·loqui a la quarta planta del centre sanitari, a l’àrea de formació, commemorant el Dia Internacional de la Dona. Les professionals que han participat en el debat han estat: la directora de processos assistencials de l’Hospital Joan XXIII, Rosaura Reig, la cap del servei de cirurgia, Rosa Jorba,  la responsable de la unitat d’electromedicina, Barbara López de Zamora, la infermera gestora de casos, Anna Vallverdú, la cap del servei de medicina intensiva, María Bodí, la zeladora de l’hospital, Mònica Garcia, i moderant el col·loqui, la cap de comunicació i responsabilitat social corporativa, Montse Salvador.

Amb el títol “Dia Internacional de la dona: cercant l’equilibri”, les protagonistes del col·loqui han començat posant en valor els criteris de contractació i organització de l’administració pública pel que fa a la definició de llocs de treball, horaris i salaris. Després han debatut sobre com ha repercutit, en els darrers 10 anys, que cada any surtin de la universitat més dones titulades en totes les especialitats. El debat ha continuat reflexionant sobre com ha incidit en el món de la sanitat la incorporació de les dones en llocs de responsabilitat.

Posteriorment, el col·loqui ha derivat en el matisos o el valor afegit que aporten les dones en un determinat lloc de treball, reflexionant sobre l’aptitud ‘multitasques’ de la dona, la capacitat per fixar-se en els detalls en certes situacions, la sensibilitat, el respecte o la utilització de recursos, de forma diferent als homes, davant de situacions determinades. També han posat en comú la idea de saber veure i aprofitar les oportunitat sense victimisme. Les vuit professionals participants en el col·loqui s’han preguntat si s’està vivint un retrocés en llibertats i actituds. També s’han qüestionat si és cert el tòpic de que les dones han de demostrar més. Finalment, han debatut sobre la importància de l’equilibri entre l’home i la dona en diferents àmbits, el personal, el professional i el familiar.

Tarragona, 8 de març de 2018

 

 

Arxius

Butlletí

Butlletí

* Requerit

Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD)


D’acord amb el que disposa el Reglament (UE) 2016/679 del 27 d’abril de 2016 (RGPD) i la normativa vigent en matèria de protecció de dades personals, els informem que les dades que figuren en la present comunicació estan incloses en un fitxer de tractament de dades titularitat de COL·LEGI D’INFERMERES I INFERMERS DE TARRAGONA. Aquestes dades seran utilitzades exclusivament per l'enviament de comunicacions que puguin ser del seu interès. Les seves dades no es comunicaran a tercers, excepte per obligació legal, i es mantindran mentre no sol·liciti la seva cancel·lació o oposició. L’informem que aquestes dades seran també compartides amb l’empresa MAILCHIMP, encarregada de l’enviament i gestió del NEWSLETTER. Si desitja deixar de rebre comunicacions, revocar el seu consentiment o exercir els drets d’accés, rectificació, portabilitat, oposició, limitació o cancel·lació, pot sol·licitar-ho, en qualsevol moment, enviant un correu electrònic a l'adreça de correu electrònic [email protected], indicant a l'assumpte "Baixa comunicacions newsletter" o comunicar-ho per escrit, sempre indicant les seves dades personals a AVDA. PAU CASALS, 13, 5è 43003, Tarragona. Té dret a presentar una reclamació davant l’autoritat de control si considera que poden haver-se vist vulnerats els seus drets en relació a la protecció de les seves dades (agpd.es).

Utilitzem Mailchimp com la nostra plataforma de màrqueting. En fer clic a continuació per a subscriure's, vostè reconeix que la seva informació serà transferida a Mailchimp per al seu processament. Obtingui més informació sobre les pràctiques de privacitat de Mailchimp aquí.