Inscripció i Presentació de Treballs al 1er Congrés d’Infermeria Familiar i Comunitària de CODITA

A continuació pots inscriure’t i/o presentar el teu treball al 1er Congrés d’Infermeria Familiar i Comunitària de del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona.

Fes clic ací per consultar els Objectius específics

 • Crear un espai de desenvolupament per la infermera d’AP.
 • Aprendre a cuidar-nos per poder cuidar.
 • Conèixer el marc de referència actual en quan a la cronicitat.
 • Millorar el maneig de tècniques i cribatges que es realitzen a l’AP.
 • Actualitzar coneixements en quan a nous dispositius d’autocontrol.
 • Facilitar eines pel desenvolupament de la salut comunitària.
 • Potenciar l’autolideratge de la infermera d’AP.
 • Donar a conèixer les actualitzacions i noves tendències en la promoció i prevenció de la salut.

Fes clic ací per consultar les Bases de participació

S’acceptaran com a comunicacions al I Congrés d’Infermeria Familiar i Comunitària de CODITA preferiblement treballs que tinguin alguna relació amb la temàtica del Congrés i tots aquells relacionats amb l’àmbit de la Infermeria Familiar i Comunitària. Els treballs poden ser o no inèdits i realitzats durant els últims 3 anys.

Es podran presentar resums d’estudis d’investigació amb resultats o experiències que s’estan portant a terme en aquest moment.

A efectes d’aquest esdeveniment, les revisions bibliogràfiques constitueixen un pas previ i necessari en la realització d’un treball, però no suposen en si mateixes projectes d’investigació amb resultats i implicacions per la pràctica clínica, per tant no seran acceptades per la seva presentació.

Respecte a les revisions sistemàtiques s’ha de tenir en compte que el resum ha de contenir els següents passos: pregunta de revisió/objectius; bases de dades incloses; criteris d’inclusió i exclusió d’estudis; pla i estratègies de cerca; mètodes per seleccionar els estudis i avaluació de la qualitat dels estudis seleccionats, mètodes per extreure i sintetitzar les dades de la revisió, Resultats i discussió.

El Congrés exposarà treballs en format de comunicació oral i pòster.

Els resums dels treballs que es vulguin presentar s’han d’enviar mitjançant l’enllaç “enviament de resum” que trobaràs a la pàgina web del congrés. El resum no haurà de tenir més de 300 paraules i s’utilitzarà lletra Arial, mida 10 i interlineat d’1, respectant els marges establerts, només un full i amb un pes màxim de 10Mb.

Els resum haurà de tenir les següents característiques:

 1. Estructurar el resum de la següent manera: Títol, Introducció, Objectius, Material i mètodes, Resultats, Conclusions i Discussió.
 2. El fitxer adjunt en format PDF no ha de contenir noms d’autors ni referències explícites al lloc de treball.

La data límit per presentar els resums serà el dia 6 de setembre de 2019 a les 23:59 hores. Els comitès es reserven el dret de poder ampliar aquest termini.

A l’adreça de correu electrònic que ens faciliti l’autor responsable de l’enviament es confirmarà la recepció del resum i, posteriorment, a partir del 20/09/2019, s’informarà de l’acceptació i la modalitat.

Els millors treballs (comunicació i/o pòster) es presentaran el dia del Congrés. Els resums i pòsters admesos estaran disponibles a la web del Congrés.

El primer autor serà el responsable i orador, qui una vegada acceptat el resum, haurà d’estar inscrit al Congrés per poder presentar el treball, el grup investigador haurà de ser com a màxim de 6 autors.

Un autor o grup d’investigadors no podrà presentar més de dos comunicacions, si presenta tres comunicacions hauran d’estar inscrits al congrés dos professionals, si quatre, tres, i així successivament.

Els pòsters i les comunicacions acceptades han de complir la normativa per a la presentació de treballs acceptats comunicacions i/o pòsters disponibles a la web del Congrés. S’ofereixen premis a les millors comunicacions orals i a les millors comunicacions pòster. La selecció es farà atenent a la qualitat i originalitat dels treballs presentats. Els premis consistiran en un diploma acreditatiu i 2 premis. No hi ha límits d’edat o categoria professional per optar a aquests premis.

Els membres del comitè científic i organitzador podran presentar comunicacions, però no optaran a premi.

L’enviament del resum implica l’acceptació d’aquestes normes per part dels autors i el seu consentiment per a la publicació en la documentació del congrés i en qualsevol tipus de format.

Els diplomes acreditatius de la presentació del pòster seran lliurats al primer autor del treball mitjançant el mail de contacte un cop finalitzat el congrés.

Comitè Organitzador del 1er Congrés de d’Infermeria Familiar i Comunitària de CODITA.

Membres Comité Científic

Cristina Rey Reñones
Tècnic de suport a la recerca de la USR al Camp de Tarragona ICS-IDIAP. Infermera,antropòloga i doctora per la Universitat Rovira i Virgili. Professora associada de la URV. Ha treballant des del 2004 en l’àmbit de l’Atenció Primaria i comunitària, també com investigadora principal de diversos projectes desenvolupats a l’atenció primària. Actualment investigadora principal del Grup de Recerca TICs-AP.

Germán López-Cortacans
Infermer atenció primària CAR Salou. ICS. Doctor Ciències de la Salud, URV. Doctor Teología, Universidad de Murcia. Formo part del Grup de Recerca en Salut Mental i Atenció Primària de Tarragona grup consolidat de l’IDIAP Jordi Gol que investiga sobre l’epidemiologia dels trastorns depressius en atenció primària.
Esther Granado Font
Em dic Esther Granado, sóc doctora en infermeria des de gener 2019. Sóc l’adjunta a la direcció del CAP Horts de Miró de Reus. He col·laborat i col·laboro com a investigadora en diferents estudis com l’estudi Smartwatch, l’estudi TABES, TOBBSTOP, OBSBIT. Sóc membre del grup TICS-AP.
Gerard Mora López
Doctor en Ciències de la Infermeria. Infermer Clínic Territorial. Direcció Atenció Primària Terres de l’Ebre. Secretari del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona.
Irene Chiivte Marin
Infermera d’Atenció primària de l’ABS Vila-seca. Màster en ciències d’infermeria, i que formo part de la comissió d’activitats científiques i de recerca de la Xarxa sanitària i social de santa tecla, així com de la comissió de docència.
Yolanda Vasco Rodríguez
Infermera assistencial que treballa a consulta d’adults de l’Hospital Lleuger Antoni de Gimbernat de Cambrils des de fa 20 anys. Sóc referent de Formació de l’estament d’infermeria i participo en la Comissió de Formació de tots els centres d’AP del Grup Sagessa. Realitzo tasques de gestió de les activitats formatives. També realitzo guàrdies d’Atenció Continuada al Servei d’Urgències del centre. Sóc Diplomada d’Infermeria per la URV Promoció 1992-95. Màster Investigació en Ciències de la Infermeria per la Universitat Rovira i Virgili promoció 2012. Professora Associada de la Facultat d’Infermeria de la Universitat Rovira i Virgili des del 2007, exercint seminaris en l’Assignatura Pràctiques de Simulació Clínica de 2n Curs. També participo en l’Assignatura Practicum II organitzant i avaluant les pràctiques clíniques dels alumnes que fan el rotatori clínic al meu centre.
Raquel Urbano Martínez
Sóc infermera de pediatria al CAP Muralles de Tarragona i la CAP d’Infermeria del mateix. A banda de formació continuada, tinc 3 postgraus relacionats amb l’AP: CADI. Postgrau en Atenció Prehospitalària Urgent. Postgrau en Lideratge, Habilitats Directives i Desenvolupament Directiu en Organitzacions de Salut Cursant el Màster oficial en Psicopedagogia.
Mònica Mulet Barberà
Infermera a l’EAP Tortosa Oest. Referent de Comunitària del meu Equip. Conductora de Grups psicoeducatius.
Izaskun Morán Valle
Sóc diplomada Infermeria Màster en Gestió d’Equips i Serveis Sanitaris en l’Atenció Primària. GESSAP. IL3 – Universitat de Barcelona. Adjunta d’Infermeria ABS dl’Hospital Lleuger DR. Antoni de Guimbernat Cambrils.
Carles Alegre Bultó
Treballo des de novembre de 2016 com a infermer a l’ABS Alt Camp Oest amb anterioritat he exercit la mateixa tasca a l’ABS Reus 5 durant 16 anys, en ambdós casos he estat i sóc el referent de salut comunitària, he treballat a UCI de l’Hospital Universitari Joan XXIII; Medicina Interna, guàrdies de supervisió i Hospital de Dia del Pius Hospital de Valls i en diversos centres d’Atenció Primària de l’Institut Català de la Salut. Postgrau en educació per la salut i oncologia.
Maria Sarasa i Bernabé
Diplomat Universitari en Infermeria per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona (1994) Màster Investigació en Ciències de l’Infermeria per la Universitat Rovira i Virgili. (2012-13) Postgrado de Enfermería Geronto-Greriàtrica en Atención Primaria. Professora Associada Facultat d’Infermeria Universitat Rovira i Virgili. D.U.I ABS Baix Penedès Interior. Xarxa Sanitària i Social Santa Tecla. (XSSST) Integrant de la Comisió d’ Assesorament d’ Activitats Científiques de la XSSST Referent de la Xarxa de Referents d’alcohol (XaROH) i formadora del Programa “Beveu Menys” del Departament de Salut. Generalitat de Catalunya. Referent del Programa Salut i Escola. Grup de treball de Diabetes en Atenció Primària de la XSSST Integrant de la Comissió de Comunitària de l’ABS.

 

Fes clic consultar els treballs presentats i admesos

Fes clic per veure el Vídeo resum i les imatges del congrés

10 d’octubre del 2019

Palau de Congressos de Tarragona (Google maps) Porta d’accés B

Dintre de cada espai trobaràs informació i el formulari associat que s’ha d’omplir.

No dubtis en trucar al Col·legi per aclarir qualsevol dubte al respecte.

Descarregar Normativa de presentació

Programa Català

Pòster Congrés Català

Et recordem que és obligatori inscriure’s per enviar el treball complert.

Dates importants a RECORDAR

 • Ampliació termini enviament treballs fins: 13/09/2019 a les 23.59 hores

 • Acceptació treballs a partir de 20/09/2019, la confirmació de la seva acceptació serà al llarg d’aquesta setmana, fins el 27/09/2019.

 • Enviament treball complert 03/10/2019 a les 23:59

Presentació de treballs

Share This
El teu navegador està desactualitzat!

Actualitza el teu navegador per veure aquesta pàgina web correctament. Recomanem utilitzar Google Chrome o Mozilla Firefox.Descarregar una versió actualitzada

×