Al Congrés Internacional de Barcelona (CIE 2017) han assistit més 11.000 infermeres i infermers de més de 100 països diferents, tot un èxit de participació i d’interrelació entre professionals de tot el món.

Tarragona ha estat la 4a província de l’estat espanyol en nombre de treballs de recerca presentats i admesos.

 

Tarragona va reservar l’estand del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya durant el dia 29 de Maig per celebrar  “El dia del treball infermer a Tarragona” .

Es va escollir un tema que  influeix directament en la salut dels professionals i de les persones que atenen:

“LA DIETA MEDITERRÀNIA”
I es va oferir un esmorzar saludable.
 

El mateix dia 29, es van enregistrar en vídeo un conjunt de taules rodones amb l’opinió de professionals de Tarragona envers diferents temes que s’han treballat pel CIE i per la professió.

També es va donar veu als presidents de consells de països llatins i a petició de tots especialment es va realitzar una entrevista a la presidenta dels 35 col·legis Veneçolans denunciant la situació en què es troben en aquests moments.

Volem destacar un conjunt de moments clau que han tingut lloc durant aquest congrés i en els que representats del Col·legi han tingut participació:

Entrega de la medalla d’or de la infermeria a:

 • Maria Lluïsa Brull Gisbert (Vicepresidenta del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona i membre de la junta del Consejo General de Enfermería)
 • Olga Sala Fornós (membre de la junta del Consejo General de Enfermería)
 • Anna Pedraza Anguera  (membre de la junta del Consejo General de Enfermería)
 • Cristina Díez Liesa (Presidenta del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona i Membre del ple del Consejo General de Enfermería)
 • Albert Tort Sisó (President del Col·legi de Barcelona i Membre del ple del Consejo General de Enfermería, anfitrió del CIE 2017)
 • Montserrat Gea Sánchez (Presidenta del Col·legi de Lleida i Membre del ple del Consejo General de Enfermería)

Nomenaments:

 • Annette Kennedy, Nova presidenta del CIE.
 • Eulàlia Juve, segona infermera espanyola a la història que pertany a la junta del CIE.

Trobades amb:

 • Máximo González Jurado, President del Consell General de Col·legis d’Espanya.
 • Mónica Duran, Presidenta del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers d’Andorra.
 • Carmen Puigvert Vilalta, Presidenta del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Girona.
 • Presidents dels Col·legis d’Infermeres i Infermers:  Albert Tort i Sisó (Col·legi de Barcelona), Montse Gea Sánchez (Col·legi de Lleida);  Cristina Montero Pares (Vicepresidenta Col·legi Girona),  Núria Cuxart Ainaud (Degana Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya).

I molts més per parlar i treballar envers la Infermeria.

Inestimable ajut de:

 • Marta Pujol Vidal i Toni Ardid Jeréz ( Voluntaris infermers de CODITA ).
 • Isabel Lázaro Pina i Fina García Parra ( Voluntàries personal de CODITA ).

Volem destacar també l’impacte de diferentes projectes del nostre territori:

1. La Torre Camina és un projecte de la Xarxa Sanitaria Santa Tecla, a través del CAP de Torredembarra per a la millora de la situació de salut de les persones, basat en l’exercici físic: caminar.

2. El CAR SALOU, Centre inaugurat com Àrea Bàsica de Salut (ABS) al 1995 transformant-se en Centre d’Alta Resolució (CAR) al 2010 amb la finalitat de donar resposta a les necessitats i demandes d’una població molt diversa.

3. La visita a l’empresa química de Tarragona BASF Española S.L. ofereix als professionals interessats en conèixer l’activitat i les competències professionals de les infermeres de salut laboral, en la prevenció de l’accidentabilitat i en relació a l’exposició d’agents químics i físics, és la base en els serveis de salut laboral, a la vegada que en les actuacions en situacions d’emergència.

4. El protocol de mobilització precoç del pacient crític ventilat està implementada en la unitat de la UCI de l’Hospital Joan XXIII des de gener de 2016. La implantació d’aquest protocol multidisciplinar, permet millorar la comunicació de l’equip i destacar el paper de la infermera en la mobilització segura, així com en la minimització d’efectes adversos sobre el pacient.

5. Des de 2010 el servei de maternitat de l’Hospital Universitari Verge de la Cinta ofereix l’opció de parir a l’aigua a totes les dones embarassades de baix risc. Els beneficis terapèutics de l’aigua són mundialment coneguts, flotabilitat, disminució del dolor, entre d’altres.

El dijous 1 de maig, un grup de professionals d’infermeria que han participat al Congrés del Consell Internacional d’Infermeres celebrat a Barcelona, han visitat l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona, el Centre d’Alta Resolució (CAR) de Salou i l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa.

Professionals de la Xina, Estats Units, Perú, Costa Rica, Guatemala, Singapur, Finlàndia i Holanda han pogut conèixer, de primera mà, el sistema sanitari públic català visitant aquests tres centres sanitaris, gràcies a la iniciativa del Col·legi Oficial d’Infermers i Infermeres de Tarragona.

Els visitants es van separar en dos grups per conèixer, uns l’Atenció Hospitalària, i els altres, l’Atenció Primària de Salut.

Fes clic per veure la galeria d’imatges

Volem agrair a tots els col·legiats de Tarragona la seva col·laboració i participació, així com l’esforç realitzat per part de les administratives del Col·legi i de tota la Junta consolidant el nostre territori com a referència a Catalunya.

Agrair també a l’ICS Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre, BASF Espanyola per l’acollida als professionals de la resta del món que els van visitar i a MC Prevención i Coselva per la col·laboració el dia de la dieta mediterrània.

Share This
El teu navegador està desactualitzat!

Actualitza el teu navegador per veure aquesta pàgina web correctament. Recomanem utilitzar Google Chrome o Mozilla Firefox.Descarregar una versió actualitzada

×