Des de fa set anys, arrel de la celebració del dia 1 de desembre, Dia Mundial de la Sida, el Grup de Treball de Salut Sexual i Sida de la ciutat de Tarragona, us presenta un seguit d’actes relacionats amb aquesta diada.

El Grup de Treball de Salut Sexual i Sida de Tarragona neix per part de l’entitat Assexora’Tgn (Associació Comunitària de Salut Sexual del Camp de Tarragona), amb la necessitat de conèixer els recursos existents a la ciutat, coordinar esforços i realitzar accions al municipi entorn la prevenció del VIH/sida i altres ITS així com promocionar la salut sexual.

El Grup de Treball porta uns 7 anys en actiu, i al llarg del temps cada cop s’han anat incorporant més membres a la taula. Durant aquests anys fins al dia d’avui, el grup ha rebut el suport de l’ Ajuntament de Tarragona, més concretament des de la Regidoria de Polítiques per la Igualtat.

L’èxit del grup de Treball és degut a diferents circumstàncies:

 • La representativitat del màxim d’agents implicats del sector del VIH i la salut sexual (l’administració central i local, sindicats, col·legis professionals, entitats i ONG’s, xarxa sanitària, xarxa social…)
 • La horitzontalitat i bi- direccionalitat en les intervencions i aportacions (tots tenen veu i vot per igual)
 • Freqüència i horari de les reunions (l’adaptabilitat dels diferents membres del grup en quant a horaris, ha permès l’assistència elevada de participants)
 • Les sinèrgies creades per els diferents membres del grup han facilitat derivacions i cobrir necessitats descobertes.
 • Dissenyar una guia de recursos entorn al VIH i la Sida
 • Realització d’accions comunitàries que han sorgit des del grup que han permès donar una imatge unificada de ciutat enfront al VIH/sida.
 • Gestionar i organitzar actes i activitats per al Dia Mundial de la Sida

Accions realitzades des del Grup de Treball de Salut sexual i VIH/sida en relació al dia mundial de la Sida 2017:

Dilluns 27 de novembre a les 11.30h: Participació al Programa de Ràdio “TarragonaSaludable” de Tarragona Ràdio, dos membres del Grup de Treball explicaran els actes que es durant a terme durant aquella setmana relacionats el Dia Mundial de la Sida.

Dijous 30 de novembre a les 12h: Roda de Premsa al Col·legi Oficial de Farmàcia de Tarragona on es presentaran les dades sobre VIH/Sida i Salut Sexual referents al 2016, a càrrec del: Hospital Universitari Joan XXIII, Col·legi Oficial de Farmàcia de Tarragona, Agència de la Salut Pública de Catalunya, Ajuntament de Tarragona i el Grup de Treball de Salut Sexual i Sida de Tarragona.

Divendres 1 de desembre de 8’30h a 14h: Al Centre Cívic de Bonavista, conjuntament amb el Grup de Treball de Salut Sexual i Sida de Tarragona i  l’ABS de Bonavista, es realitzarà una jornada formativa per als i les alumnes de 4t ESO dels  IES Collblanc i Col·legi Joan XXIII  sobre VIH/Sida i Salut Sexual amb el lema “UN GRAN SALT CAP A LA FI DE LA SIDA”.

Els objectius plantejats per a la jornada informativa són els següents:

 • Sensibilitzar als alumnes de secundària (4rt ESO) dels IES Collblanc i Col·legi Joan XXIII sobre el VIH/Sida
 • Promoure hàbits saludables en temàtica de salut sexual i VIH/SIDA.
 • Informar dels recursos municipals sobre Salut sexual i de prevenció d’Infeccions de transmissió sexual i VIH/Sida als alumnes de secundària (4rt ESO) dels IES Collblanc i Col·legi Joan XXIII
 • Conscienciar de la importància de la prevenció i la promoció de la salut en l’àmbit de la sexualitat

La Jornada formativa és dividirà en dos torns (90 alumnes en cada torn), amb la mateixa estructura i contingut formatiu.

 • 30h Al teatre del Centre Cívic de Bonavista: Introducció Jornada “UN GRAN SALT CAP A LA FI DE LA SIDA” (grup de 90)
 • 9h Divisió en grups de 15 persones i en diferents localitzacions del Centre Cívic es durà a terme l’activitat “Com es transmet el VIH/Sida”. Aquesta activitat estarà dinamitzada per un/a tècnic/a del Grup de Treball de Salut Sexual i Sida de Tarragona
 • 10h Sessió informativa de recursos municipals vinculats en la Salut Sexual i el VIH/Sida (grup de 90); al teatre del Centre Cívic
 • 45h Lectura del Manifest i foto grupal
 • 11h finalització primer torn i descans
 • 30h Al teatre del Centre Cívic de Bonavista: Introducció Jornada “UN GRAN SALT CAP A LA FI DE LA SIDA” (grup de 90, segon torn)
 • 12h Divisió en grups de 15 persones i en diferents localitzacions del Centre Cívic es durà a terme l’activitat “Com es transmet el VIH/Sida”. Aquesta activitat estarà dinamitzada per un/a tècnic/a del Grup de Treball de Salut Sexual i Sida de Tarragona
 • 13h Sessió informativa de recursos municipals vinculats en la Salut Sexual i el VIH/Sida (grup de 90); al teatre del Centre Cívic
 • 45h Lectura del Manifest i foto grupal
 • 14h Finalització de la Jornada

El Centre cívic estarà temàtica de salut sexual i prevenció en VIH/Sida amb diferents continguts  i dades històriques

Divendres 1 de desembre: a càrrec de Creu Roja realitzaran un taller de “Formació i Sensibilització davant  la Discriminació per VIH”, a les seves dependències (Av. Andorra, 61. Tarragona)

Divendres 1 de desembre: Il·liminació vermella en motiu del dia mundial de la Sida d’alguns edificis emblemàtics de la ciutat (façana de l’Ajuntament de Tarragona)

Divendres 1 de desembre 00h a 3h: Intervenció nocturna Komando Nits Q a tots els locals d’oci nocturs de la ciutat, on repartiran el Kid del Plaer juntament amb informació específica sobre VIH/Sida i Salut Sexual

Durant la setmana del 27 de novembre al 4 de desembre: exposició de cartelleria sobre VIH Sida a la Oficina Jove del Tarragonès (Plaça Imperial Tarraco, 1 – Antiga Facultat de Lletres)

També durant el dia 1 de desembre hi haurà taules amb material informatiu sobre VIH/Sida i Salut Sexual: CAP’s, Oficina Jove, Hospitals, CAS Drogodependències, Centres de secundànria amb programa Salut i Escola i altres.

 

Share This
El teu navegador està desactualitzat!

Actualitza el teu navegador per veure aquesta pàgina web correctament. Recomanem utilitzar Google Chrome o Mozilla Firefox.Descarregar una versió actualitzada

×