Josep-Oriol Casanovas ha aconseguit el reconeixement ‘Enfermería en Desarrollo’ per la seva tesi.

Els premis ‘Enfermería en Desarrollo’ ja tenen els seus guanyadors, entre els quals es troba Josep-Oriol Casanovas. L’infermer de l’Hospital Sant Joan de Reus va presentar el seu projecte «Prototip pel monitoratge del dolor neonatal a través de l’aprenentatge automàtic i la intel·ligència artificial» realitzat a la Universitat Rovira i Virgili.

El jurat d’aquest premi, un dels més prestigiosos dins del món sanitari, l’ha seleccionat com a guanyador entre més de 200 candidatures provinents de l’Estat i altres llocs del món com França, Argentina o Mèxic. Els guardons estan organitzats per la revista ‘Enfermería en Desarrollo’ i l’acte de lliurament dels premis ha tingut lloc aquest dijous, 23 de novembre, al teatre Fernando de Rojas de Madrid.

La tesi premiada
Els nounats, especialment els que estan ingressats a cures intensives, han de passar amb freqüència per procediments de cura i diagnòstic que poden ser dolorosos o causar malestar. Un repte del personal d’infermeria és ser capaç de reconèixer i avaluar el dolor del nounat, ja que aquest no ho pot expressar i depèn que la resta sàpiguen identificar-ho. La tesi de Casanova, consisteix en la creació d’una eina informàtica que és capaç de donar el nivell de dolor que sent el nounat dins d’una escala de valors preexistent.

Això ho fa utilitzant els registres de paràmetres conductuals del bebè presos amb una càmera i un micròfon i els paràmetres fisiològics mesurats a través d’una màquina de monitoratge. L’eina realitza la valoració de les dades i la registra a temps real, a més d’avisar al professional sanitari en cas de detectar un valor d’alarma o la necessitat d’atenció.

Els professionals d’infermeria participen activament en la disminució del dolor dels seus pacients però el sistema de protocols que s’utilitza per avaluar el nounat ha tingut fins ara una manca: el registre del dolor. El dolor és una dada clínica important i el seu monitoratge constant permet a la infermeria «incloure la valoració del dolor com a cinquena constant vital», explica Casanovas.

Share This
El teu navegador està desactualitzat!

Actualitza el teu navegador per veure aquesta pàgina web correctament. Recomanem utilitzar Google Chrome o Mozilla Firefox.Descarregar una versió actualitzada

×