«Volem que les infermeres de la província de Tarragona siguin un referent»

La nova junta de govern del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona va prendre possessió del seu càrrec el passat dijous 19 d’octubre després dels resultats obtinguts en les eleccions el passat 16 d’octubre. Van participar un total de 875 col·legiats i es van presentar dues candidatures una encapçalada per Cristina Díez que va obtenir un total de 209 vots i l’altra encapçalada per Lluïsa Brull que va obtenir 656, 9 vots van ser considerats com nuls i 1 en blanc. La nova junta compta amb membres de les diferents àrees assistèncials i territorials.

Amb la finalitat d’obrir el Col·legi i vetllar perquè la infermeria de Tarragona sigui un referent a Catalunya i la resta de l’estat , la nova junta ha presentat una sèrie d’objectius. El primer és apropar el Col·legi a tothom, fomentant les comissions de treball actuals i creant-ne de noves (joves col·legiats, gestió i qualitat, entre d’altres; potenciant l’expertesa i les especialitats infermeres; donant suport als diferents esdeveniments infermers organitzats per les diferents institucions i pels nostres col·legiats; creant mitjans de comunicació més oberts i participatius per rebre totes les propostes dels col·legiats; i establint connexions i xarxes entre les diferents institucions sanitàries de Tarragona.

La formació, clau
El col·lectiu també vol treballar per fomentar la visió social de les infermeres tarragonines i per fer-ho col·laborarà amb diferents entitats de la província, a la vegada que durà a terme programes de formació i suport destinats a la població, que se sumaran a la tasca formativa que el Col·legi desenvolupa amb els seus membres. En aquest sentit, la nova junta crearà un programa anual de formació basat en les necessitats dels col·legiats i també implementarà una plataforma online de formació. Aquestes actuacions concretes es fonamenten sobre el propòsit «d’identificar el talent». En aquest sentit, afirmen que «A Tarragona tenim infermers que són grans professionals i experts i els volem reivindicar».

Recerca infermera
L’aposta per la recerca que duen els professionals col·legiats és un altre dels grans objectius de la nova Junta. Així doncs, treballaran per publicar una revista de recerca indexada. Al mateix temps, volen concedir ajuts econòmics a l’activitat investigadora, consolidar l’assessoria de recerca infermera amb professionals experts i ampliar les jornades de recerca.

Prescriptors i autònoms
Un altre focus de treball del Col·legi és continuar treballant perquè es reconeguin les competències al col·lectiu i que la prescripció infermera, una de les reivindicacions històriques del col·lectiu, sigui una realitat. A tot això cal sumar-hi que l’organisme seguirà defensant els professionals davant de l’intrusisme laboral i proporcionarà suport en tot moment.

Share This
El teu navegador està desactualitzat!

Actualitza el teu navegador per veure aquesta pàgina web correctament. Recomanem utilitzar Google Chrome o Mozilla Firefox.Descarregar una versió actualitzada

×