El Ministeri de Sanitat acaba de publicar l’oferta de places de formació sanitària especialitzada per a l’any 2017/2018 i la infermeria comptarà amb 1.053 d’aquestes, una xifra històrica per a la professió que supera la barrera de les 1.000 places pel EIR per primera vegada des que es convoquen.

Aquesta dada suposa un nou pas en el reconeixement de les infermeres i augmenta un 5,9% les 994 places ofertes en el curs anterior. Així i tot, és un nombre insuficient per cobrir les necessitats actuals del sistema. “Necessitaríem unes 10.000 places de resident ara mateix per donar resposta a les necessitats. El que és clar és que l’interès de l’Administració per donar sortida real a les especialitats d’infermeria és nul i convoquen les places perquè la normativa ho exigeix”, afirma José Luis Cobos, director de l’Institut Español de Recerca Infermera.

Entre les especialitats infermeres, la Obstétrico Ginecológica (matrona) és la que més places aconsegueix (375), un 1,9% més que en 2016, seguida de Familiar i Comunitària, amb 318 (8,5% més); Salut Mental, amb 193 (5,5% més), i Pediàtrica, amb 128 (12,3% més). Infermeria Geriátrica i del Treball, per contra, només tenen 21 i 18 places ofertes respectivament.

Share This
El teu navegador està desactualitzat!

Actualitza el teu navegador per veure aquesta pàgina web correctament. Recomanem utilitzar Google Chrome o Mozilla Firefox.Descarregar una versió actualitzada

×