El passat 16 de juny vàrem ésser convidats a la Jornada sobre el Registre de Grups d’nterès, que va organitzar el Departament de Justícia als Serveis Territorials de les Terres de l’Ebre.

Tot i que aquest Registre, està encara en fase de desplegament, CODITA ja en forma part del mateix, des del passat mes de febrer, constituint-se així en una de les primeres entitats de caire col·legial en inscriure-s’hi, la qual cosa ens situa en una posició privilegiada respecte a la possibilitat de mantenir contacte amb les diferents institucions.

El Registre pretén aglutinar a totes aquelles entitats i organitzacions que duen a terme activitats susceptibles d’influir directament en l’elaboració de les polítiques públiques, de propostes normatives o en la presa de decisions, en defensa, d’uns interessos en particular, que en el cas de CODITA serien els de la ciutadania, com a usuària de la sanitat, així com també el del col·lectiu infermer de la província de Tarragona.

Aquest Registre és fruït directe de la recent Llei de Transparència i Bon Govern, que està inspirada en el funcionament transparent de les institucions i de les persones i organismes, que formen part de les mateixes.
Les principals avantatges que caracteritzen aquest registre són la possibilitat de relació i participació amb l’Administració, oferint una major confiança i tranquil·litat als servidors públics des de la transparència, control i confiança en les institucions.

L’existència del Registre i la informació que difon permeten al conjunt de ciutadans conèixer les relacions que s’estableixen entre les diferents institucions públiques i els grups d’interès.

 

Share This
El teu navegador està desactualitzat!

Actualitza el teu navegador per veure aquesta pàgina web correctament. Recomanem utilitzar Google Chrome o Mozilla Firefox.Descarregar una versió actualitzada

×