Font diarimés
Redacció

Les infermeres de Tarragona són les quartes de l’Estat espanyol, en presentació de treballs de recerca en el XXVIè Congrés Internacional d’Infermeria (CIE), que en aquesta ocasió se celebra  a la ciutat de Barcelona el pròxim 27 de maig. La cita porta per títol Las enfermeras a la vanguardia transformando los cuidados.

Aquest congrés està organitzat pel Consejo Internacional de Enfermeras (CIE). El CIE és una federació de més de 130 associacions nacionals d’infermeres que representen a 16 milions d’infermeres en tot el món. Dirigit i liderat per les infermeres a nivell internacional, el CIE treballa per garantir les cures infermeres de qualitat i les polítiques de salut per a totes les persones.

S’han presentat 4.205 comunicacions de 88 països diferents, de les quals 603 són catalanes.
Pel que fa a la participació de la recerca feta a la província de Tarragona, cal destacar que s’han presentat un total de 81 comunicacions, convertint-se així en la segona província catalana i quarta de l’Estat en presència en aquest congrés.

Les presentacions tracten temes diversos, com per exemple, els sistemes de salut, economia i cobertura; cures directes i seguretat
del pacient, ètica, equitat i drets humans; promoció de la salut i prevenció de malalties; i informació i comunicació tecnològica.

Més enllà de la participació en el congrés amb les presentacions, el Col·legi d’Infermeres i Infermers de Tarragona ha donat suport facilitant les despeses d’inscripcions i desplaçaments per poder assistir-hi i «poder projectar el bon fer i saber de les infermeres de les nostres comarques», tal com expliquen des de la Junta de l’entitat col·legial.

Algunes d’aquestes infermeres d’altres països visitaran les nostres comarques i els nostres professionals i equipaments. Així doncs, el Consell de Col·legis de Catalunya i el Col·legi de Tarragona han ofert la possibilitat de visitar centres i serveis exemplars com són Unitat de Cures Intensives de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, per ensenyar un projecte capdavanter de mobilització precoç del malalt intubat; el Centre d’Alta Resolució de Salou, per ensenyar un servei excel·lent de l’adaptació al territori i la seva població anviant; i l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, en la seva Unitat de Parts per ensenyar la prestació de part a l’aigua que s’ofereix a
les dones parteres del territori. També han mostrat els serveis infermers de salut laboral, prevenció i emergències de la industria química del territori amb una visita a l’empresa BASF.

Aquesta visita de professionals del camp de la infermeria en diversos projectes de referència de la província «representa una oportunitat per gaudir d’una finestra al món per ensenyar i posar en valor l’excel·lència dels nostres professionals», han assegurat des del Col·legi d’Inferemeres i Infermers de Tarragona.

 

Share This
El teu navegador està desactualitzat!

Actualitza el teu navegador per veure aquesta pàgina web correctament. Recomanem utilitzar Google Chrome o Mozilla Firefox.Descarregar una versió actualitzada

×