• El proper 8 de març, l’Hospital Joan XXIII de Tarragona rebrà amb una tassa de xocolata a totes les donants
  • L’any passat més de 10.750 dones de la província de Tarragona van donar sang, gairebé un 5% més respecte l’any anterior
  • L’eslògan d’aquesta iniciativa fa referència a la recent eliminació de més de 100 accents diacrítics per part de l’Institut d’Estudis Catalans

‘Dona que dona sang’. Aquest és el títol de la campanya que el Banc de Sang i Teixits (BST) posa en marxa el proper 8 de marça 12 hospitals de Catalunya, amb la col·laboració de la Federació Catalana de Donants de Sang.
Per celebrar aquest dia, l’Hospital Joan XXIII de Tarragona organitzarà una xocolatada per a totes aquelles dones que el proper dimecres s’acostin a donar sang. El Banc de Sang estarà obert de 09h a 14h i de 16 a 20 hores.

Més dones que donen al 2016
A Tarragona més de 10.750 dones van donar sang l’any passat, xifra que representa un augment de gairebé un 5% respecte al 2015. Per franges d’edat, les dones entre 36 i 55 anys van ser el grup de donants mes actiu (6.826 persones).

Cal destacar també que al 2016 van haver-hi més de 2.000 noves donants a la província de Tarragona, un 8% més respecte l’any anterior. En aquest cas, el grup de dones entre 18 i 25 és el que va experimentar un major creixement de primeres donacions amb un augment del 20%.

Adeu als diacrítics
L’eslògan d’aquesta campanya de donació fa referència a la recent aprovació de la nova ‘Gramàtica de la llengua catalana’ de l’Institut d’Estudis Catalans, segons la qual es passarà de l’ús de 150 accents diacrítics a només 14.
Un d’aquests casos és el de dona, que a partir d’ara s’escriurà sense accent independentment de si fa referència a una persona de sexe femení o al verb donar.

Donar sang, un hàbit cívic
De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques:

  • Ser major d’edat
  • Pesar 50 quilos o més
  • En cas de ser dona, no estar embarassada

Per donar sang no cal estar en dejú.

Share This
El teu navegador està desactualitzat!

Actualitza el teu navegador per veure aquesta pàgina web correctament. Recomanem utilitzar Google Chrome o Mozilla Firefox.Descarregar una versió actualitzada

×