Via COIB

El conseller de Salut ha fet entrega dels guardons a 13 persones i 7 entitats destacades en l’àmbit de la salut. Entre aquestes, s’ha reconegut la trajectòria professional de Núria Cuxart, actualment Degana del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya, Directora de Programes del COIB i Presidenta de la Fundació Infermeria i Societat. També ha estat guardonada l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya.

El conseller Toni Comin va lliurar ahir al vespre les Medalles i Plaques Josep Trueta que anualment concedeix la Generalitat de Catalunya a persones i entitats pel mèrit sanitari. Núria Cuxart va rebre la distinció del Govern en reconeixement a la seva trajectòria pel desenvolupament de la professió infermera a Catalunya. Actualment, Cuxart és Degana del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya, directora de programes del COIB i presideix la Fundació Infermeria i Societat.

Cuxart va trasmetre la seva alegria i emoció al rebre un reconeixement que «rebo jo però que és per a totes les infermeres i infermers. No és possible reconèixer una trajectòria professional sense reconèixer a totes els persones que t’han acompanyat en el camí». «Aquesta és la millor professió del món», va afegir la infermera, «cal fer confiança a les infermeres en els centres de decisió i del sistema de salut, professionals indispensables si volem un país de persones ben cuidades».

Entre la resta de guardonats, Alba Brugués va rebre la placa de l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFICC) com a presidenta de l’entitat que des de l’any 1996 promou el desenvolupament professional i fomentar la recerca en l’àmbit de les cures infermeres.

Núria Cuxart Ainaud, Diplomada en Infermeria i Llicenciada en Humanitats, ha dedicat mitja vida a treballar per l’avenç de la professió infermera a Catalunya, especialment en els processos d’adopció de models conceptuals infermers i en totes les qüestions relacionades amb l’estructura professional infermera. Ho ha fet des de la docència, la recerca i l’impuls de processos regulatius des del COIB, on és directora de programes i com a Degana del Consell de Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya.

Cuxart, que compagina les seves responsabilitats al COIB i com a degana de les infermeres catalanes, amb la presidència de la Fundació Infermeria i Societat, és autora de publicacions en revistes científiques, revistes d’associacions i d’altres entitats, en llibres de ponències i comunicacions i en publicacions internes de entres assistencials. Ha estat ponent en diferents conferències, taules rodones i comunicacions científiques i ha participat en projectes d’investigació. Fins aquest mateix any, ha estat compaginant aquestes tasques amb la de professora associada de l’Escola Universitària d’Infermeria de la Universitat de Barcelona i amb la de professora de la Facultat de Ciències de la Salut Blanquerna de la Universitat Ramon Llull, amb les que manté una estreta col·laboració.

Cuxart és Màster en Gestió de Serveis d’Infermeria per la Universitat de Barcelona i ha finalitzat els recursos de doctorat en Ciències Humanes i Jurídiques de la Universitat Internacional de Catalunya. En l’àmbit assistencial, Núria Cuxart va treballar durant 11 anys com a infermera de l’Hospital Clínic de Barcelona, ha estat també infermera gestora durant 15 anys a la Fundació Hospital de Mollet i ha intervingut en nombroses activitats de formació continuada en forma de classes magistrals, seminaris o tallers i en la coordinació docent i direcció d’altres.

Destaca en aquest 2016, la tasca realitzada en dues qüestions claus per a les infermeres i infermers catalans: el procés d’autoregulació de la Gestió Infermera de la Demanda, que ha estat el primer procés impulsat des de la pròpia professió i amb ampli consens després de cinc anys de feina liderats per Cuxart; i la lluita per aconseguir la publicació d’una norma catalana de la prescripció infermera, liderant la creació i estratègia desenvolupada des de la Comissió de Crisi creada a tal efecte i unint a 52 entitats representatives de la professió. Un procés que està en la seva fase final d’aprovació, després d’un any de treball.

 

Share This
El teu navegador està desactualitzat!

Actualitza el teu navegador per veure aquesta pàgina web correctament. Recomanem utilitzar Google Chrome o Mozilla Firefox.Descarregar una versió actualitzada

×