Els infermers van debatre sobre els codis d’atenció urgent al pacient que empren els professionals de la salut

Marina Pallás Caturla Diari de Tarragona 11/11/2016

Per primera vegada, el Col·legi d’Infermeres i Infermers de Tarragona va celebrar ahir una jornada a les Terres de l’Ebre, dedicada a l’atenció dels codis, sota el lema «Detectem ràpidament, avancem junts».

Imatge de l'Aula Magna del Campus Terres de l'Ebre de la URV, plena de gom a gom.

Imatge de l’Aula Magna del Campus Terres de l’Ebre de la URV, plena de gom a gom.

L’esdeveniment va tenir lloc al Campus Terres de l’Ebre de la URV, amb 361 inscripcions i 250 treballs (comunicacions i pòsters). Tal com explica al Diari Lucia Pla, del comitè científic i tresorera del Col·legi d’Infermers, a més de directora d’infermeria de la Clínica Terres de l’Ebre, «venir a les Terres de l’Ebre era un dels nostres objectius, ja que les tres persones que de la junta del Col·legi som d’aquest territori».
Els objectius de la jornada eren ampliar i actualitzar coneixements sobre els codis que s’implanten en el sistema de salut. Durant la jornada també hi va haver la participació de tres pacients experts, és a dir, persones que van ser ateses amb algun d’aquests codis i ara comparteixen la seua experiència.

Dos infermeres que van participar en la jornada d’ahir van ser Puri Margalef i Eva Castellví, que treballen totes dues a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, amb casos d’ictus i d’infarts, precisament dos dels codis que s’abordaven durant la jornada.

Les infermeres van valorar positivament de la jornada l’intercanvi de les diferents formes de treballar entre els professionals. «Els codis funcionen per entendre’ns ràpid, és com un protocol universal a seguir res més tenim el pacient davant», expliquen. «Així tots els altres metges o centres ja saben com actuar».

Però més enllà d’estendre els codis entre els professionals del sector (també a metges, auxiliars o fisioterapeutes), la jornada aspirava a poder apropar aquests codis a la ciutadania.

«En el cas dels ictus, per exemple, fins i tot un xiquet el pot patir. Una detecció ràpida i àgil amb els codis provoca menys mal pronòstic. I un pacient que té més informació sobre la seua malaltia té millors resultats que un que no», exemplifica Pla.

Les comunicacions dels participants de la jornada i els pòsters (documents d’una sola pàgina amb els objectius, la metodologia i els resultats d’un breu estudi plasmats de forma sintètica) van abordar mancances que els infermers troben en el seu dia a dia. Una de les comunicacions més noves van ser les del Coditox, sobre intoxicacions.

Share This
El teu navegador està desactualitzat!

Actualitza el teu navegador per veure aquesta pàgina web correctament. Recomanem utilitzar Google Chrome o Mozilla Firefox.Descarregar una versió actualitzada

×