Critiquen que s’hagin vist molt afectats per les retallades i reclamen millores

Redacció diarimés 28/10/2016

Una peça clau en la millora de les condicions de salut de la població. Així defineixen la tasca que realitzen les infermeres i infermers des del Col·legi d’Inferemeres i Infermers de Tarragona. Expliquen que la seva presència es fa palpable «a peu de carrer, als consultoris d’Atenció Primària, en la complexitat dels serveis hospitalaris, adaptantnos als canvis que la millora dels coneixements i avenços científics ens permeten, i assumint tots els reptes que ens ofereix la ciència i que nosaltres acceptem i en moltes ocasions millorem amb la nostra aportació professional».

Malgrat el paper que duen a terme, aquest col·lectiu critica que la situació que viuen és «paradoxal». Així doncs, afirmen que «som els que més hem patit els efectes de la crisi, les retallades, la manca de pressupostos i la necessitat de donar resposta a les demandes de la població, amb una dotació que no s’adequa a les necessitats».
No obstant això, remarquen «tenir professionals que, tot i no estar satisfets amb la seva tasca, donen el millor d’ells dia a dia». I afegeixen que «som un col·lectiu poc donat a les posicions de força i sobretot a aquelles que posen en risc la vida i la salut de les persones».

Tenint en compte el context actual, des del Col·legi d’Infermeres i Infermers consideren que com a societat caldria millorar el nivell de cuidatge de les persones amb necessitats d’atenció, Serveis d’Urgències, Emergències, Atenció a la Cronocitat, Atenció a les Persones
Grans, per tal que puguin restar en el seu domicili, contribuint a la disminució de la càrrega dels cuidadors, atenció als nens, a les mares i pares en l’adaptació al seu nou paper, entre altres aspectes. Els col·legiats es mostren sorpresos del «desconeixement de les nostres competències professionals, derivades de la titulació de Grau, així com de l’existència de la Facultat d’Infermeria de la Universitat Rovira i Virgili, el nombre de doctorats, màsters, especialistes —cosa que implica una formació d’entre 6 i 8 anys—, que estan al servei dels ciutadans en tots els àmbits assistencials ». I afegeixen «És hora que es tingui en compte la nostra veu, a Tarragona la de 3.900 col·legiats».

Share This
El teu navegador està desactualitzat!

Actualitza el teu navegador per veure aquesta pàgina web correctament. Recomanem utilitzar Google Chrome o Mozilla Firefox.Descarregar una versió actualitzada

×